Barn & Utbildning

Här kan du läsa mer om de barnomsorgs- och utbildningsalternativ som finns i Avesta kommun. Du hittar också information om bland annat läsårstider, matsedel, skolskjuts, olika typer av stöd och hur du ansöker till eller väljer olika barnomsorgs- och utbildningsalternativ.

                     

 • Regler och taxa

  Från och med 1 januari 2017 gäller nya avgiftsnivåer. Nivåerna har höjts i jämförelse med 2016. Höjning beror på att inkomsttaket indexerats till 45 390 kr per månad 2017.
  Läs mer om Maxtaxan
 • Aktuellt från bildningsförvaltningen

  Här kan du ta del av de senaste nyheterna från bildningsförvaltningen, t.ex. om barnomsorg, utbildning, kultur och fritid, kost, integration och arbetsmarknad.
  Läs nyheterna här
 • Förstelärare

  Under våren-16 fick Bildningsförvaltningen besked av Skolverket att Avesta kommun beviljats medel för att inrätta ytterligare tre förstelärartjänster inför läsåret 16/17, vilket innebär 35 stycken platser i Avesta. De tre tjänsterna har fördelats mellan grund- och gymnasieskolan, det vill säga två platser till grundskolan och en plats till gymnasieskolan. Platsfördelningen beror främst på var de främsta elevökningarna har skett.
  Läs mer om förstelärare
 • Hypernet självservice

  Välkommen till Hypernet självservice Här kan du göra dina ansökningar till förskola och fritidshem. För att ansöka om plats och för övriga tjänster, som att registrera och ändra barnets omsorgstid, säga upp plats eller lämna och ändra inkomstuppgifter, krävs inloggning med e-legitimation eller medborgarkonto.
  Läs mer om Hypernet självservice

Ansvarig nämnd/styrelse