Barn & Utbildning

Här kan du läsa mer om de barnomsorgs- och utbildningsalternativ som finns i Avesta kommun. Du hittar också information om bland annat läsårstider, matsedel, skolskjuts, olika typer av stöd och hur du ansöker till eller väljer olika barnomsorgs- och utbildningsalternativ.                     

 • Regler och taxa

  Från och med 1 januari 2017 gäller nya avgiftsnivåer. Nivåerna har höjts i jämförelse med 2016. Höjning beror på att inkomsttaket indexerats till 45 390 kr per månad 2017.
  Läs mer om Maxtaxan
 • Skolval 2017/2018

  Inför läsåret 2017/2018 kommer Bildningsförvaltningen att hantera skolvalet via en webbansökan för vårdandshavare/elever i åk 6 som ska söka till högstadiet. Köplatsen styrs av tidpunkten för ansökan. OBS! Elever som avser att studera vid sin hänvisade skola behöver inte göra något aktivt val. Ansökan är nu stängd.
  Läs mer om skolval
 • Aktuellt från bildningsförvaltningen

  Här kan du ta del av de senaste nyheterna från bildningsförvaltningen, t.ex. om barnomsorg, utbildning, kultur och fritid, kost, integration och arbetsmarknad.
  Läs nyheterna här
 • Hypernet självservice

  Välkommen till Hypernet självservice Här kan du göra dina ansökningar till förskola och fritidshem. För att ansöka om plats och för övriga tjänster, som att registrera och ändra barnets omsorgstid, säga upp plats eller lämna och ändra inkomstuppgifter, krävs inloggning med e-legitimation eller medborgarkonto.
  Läs mer om Hypernet självservice

Ansvarig nämnd/styrelse