Barn & Utbildning

Här kan du läsa mer om de barnomsorgs- och utbildningsalternativ som finns i Avesta kommun. Du hittar också information om bland annat läsårstider, matsedel, skolskjuts, olika typer av stöd och hur du ansöker till eller väljer olika barnomsorgs- och utbildningsalternativ.

                     Barn i träd

 • Aktuellt från bildningsförvaltningen

  Här kan du ta del av de senaste nyheterna från bildningsförvaltningen, t.ex. om barnomsorg, utbildning, kultur och fritid, kost, integration och arbetsmarknad.
  Läs nyheterna här
 • Förstelärare

  Under våren-16 fick Bildningsförvaltningen besked av Skolverket att Avesta kommun beviljats medel för att inrätta ytterligare tre förstelärartjänster inför läsåret 16/17, vilket innebär 35 stycken platser i Avesta. De tre tjänsterna har fördelats mellan grund- och gymnasieskolan, det vill säga två platser till grundskolan och en plats till gymnasieskolan. Platsfördelningen beror främst på var de främsta elevökningarna har skett.
  Läs mer om förstelärare
 • 280 lärare delade erfarenheter vid lärstämma

  Den 14 juni samlades 280 lärare från Avesta kommuns grundskolor för att dela med sig av kunskaper och erfarenheter.
  Läs mer om lärstämman
 • Hypernet självservice

  Välkommen till Hypernet självservice Här kan du göra dina ansökningar till förskola och fritidshem. För att ansöka om plats och för övriga tjänster, som att registrera och ändra barnets omsorgstid, säga upp plats eller lämna och ändra inkomstuppgifter, krävs inloggning med e-legitimation eller medborgarkonto.
  Läs mer om Hypernet självservice

Ansvarig nämnd/styrelse