Åvestadalskolan

Åvestadalskolan är en F-9-skola med ca 490 elever fördelat på 23 klasser. På skolan finns även fyra förberedelsegrupper för nyanlända elever samt Åvestadals fritidshem med de fyra avdelningar. Skolan ligger i Krylbo vid Västerbobäcken med närhet till fina natur- och motionsområden. 

 

Presentationsbild av skolan

Välkomna till Åhörardagar på Åvestadalskolans högstadium!

Under veckorna 4 och 5, tisdag, onsdag och torsdag, har ni som vårdnadshavare möjlighet att besöka ert barn i skolan. Kom den dag/del av dag som passar er bäst. Skolan erbjuder er även att äta lunch kostnadsfritt tillsammans med barnet, det är då bra om ni anmäler er några dagar i förväg så skolmåltidspersonalen kan planera för extra portioner. Anmäl ert besök till någon av våra elevmentorer:

Ronny Wedin: ronny.wedin@avesta.se

Helene Gustafsson: helene.gustafsson@avesta.se

 

Tack för den gångna terminen!

Personal och skolledning på Åvestadalskolan vill tillönska elever och föräldrar en God Jul och ett Gott Nytt År! Samtidigt vill vi framföra vårt Tack för den gångna terminen.

Vårterminen börjar tisdag 10 januari för F-6 och onsdag 11 januari för 7-9 med läsning enligt schemat. Personalen inleder läsåret med studiedagar, 9-10 januari, som ägnas åt fortbildning.

 

Skoljoggen 2016

Onsdagen den 21 september är det dags för årets skoljogg!

Det innebär att alla landets skolor deltar i en slags löptävling/löpdag där man uppmärksammar barn som har det svårt i världen i samarbete med SOS barnbyar. 

Mer information för högstadiet

 

Introduktionsdagar för högstadiet

Under v.36 anordnas introduktionsdagar för högstadieklasserna. Syftet med dagarna är att genom schemabrytande aktiviteter skapa en god gemenskap och positiv stämning, vilket i sin tur utgör en god grund för trygghet och trivsel i skolan.

Mer information om dagarna hittar du via länkarna nedan:

Klass 7AB

Klass 7CD

Årskurs 8

Årskurs 9

Äntligen skolstart

Lärare och övrig skolpersonal har nu arbetat under en period för att förbereda och iordningställa inför elevstarten. Nu ser vi alla fram emot att träffa både nya och gamla elever för att tillsammans starta upp ett nytt spännande läsår på Åvestadalskolan.

Mer information för åk 7-9 hittar du här

Information om sista skolveckan för elever i åk 7-9

Under sista skolveckan sker flera schemabrytande aktiviteter för skolans högstadieelever. Mer information om aktiviteter och skolavslutningar hittar ni via länken nedan:

Information om sista skolveckan

 

Ny rektor på Åvestadalskolan

Under vårterminen kommer det att bli förändringar inom ledningsorgansationen på Åvestadsalskolan. Jag avslutar mitt arbete som rektor på skolan från och med 8 februari för annan tjänst inom kommunen. Björn Lidén tillträder 1 mars som tillförordnad rektor under vårterminen. Anna-Karin Engström är fortsatt biträdande rektor och hon fungerar även som tillförordnad rektor tills Björn tillträder.

Björn Lidén nås från 1 mars på det telefonnummer som jag tidigare haft, 0226-645261 och Anna-Karin Engström nås på telefonnummer 0226-645262.

I samband med att jag slutar vill jag tacka alla föräldrar för gott samarbete kring era fina barn och ungdomar. Jag vill också tacka lärare och annan personal som alla bidrar till en bra skola och ett gott klimat. Inte minst vill jag förstås tacka alla elever som dagligen gjort arbetet på Åvestadalskolan meningsfullt och glädjefyllt!

Anna Ericson


Information om händelse fredag 18/3

Det bråk som uppstod på skolan fredagen 18/3 utreds av skolan. Vi har ökat vuxennärvaron i skolans skåphall och korridorer för att alla ska kunna känna sig trygga. Samverkan sker med polis och fältassistenter. Har ni frågor, kontakta rektor Björn Lidén.

 

Vinterfriluftsdag onsdag 16/3

Onsdag 16/3 har skolans högstadium vinterfriluftsdag. Här följer information om de aktiviteter som eleverna har valt. 

Skridskor/promenad

Samling vid Skogsbo ishall kl.10:00. Dagen avslutas kl.14:00. Skolan bjuder på hamburgare, medtag eventuell extra matsäck utifrån eget önskemål. Tänk på hjälmkrav vid skridskoåkning och lämpliga skor/kläder vid promenad. 

Romme Alpin

Bussen går klockan 8.00 från Åvestadalskolan (baksidan) och 8:10 från Mio möbler Skogsbo. Hemkomst kl.17:00, bussen stannar först vid Mio möbler. I resan ingår liftkort och lunch, medtag eventuell extra matsäck utifrån eget önskemål. 

Skidor hyrs i förväg via Romme Alpins hemsida, eleverna får skriftlig information om inloggningsuppgifter m.m. måndag 14/3.

 

Öppet hus på Åvestadalskolan

Onsdag 10 februari kl.18:00-20:00 välkomnar vi elever i åk 6 att besöka Åvestadalskolans Öppet hus tillsammans med vårdnadshavare. Vi inleder kvällen i aulan, därefter har ni möjlighet att besöka skolans olika ämnen och verksamheter. 

 

Välkommen till åhörardagar på högstadiet

Under veckorna 4 och 5, tisdag, onsdag och torsdag, har ni som vårdnadshavare möjligheten att besöka ert barn i skolan. Kom den dag/del av dag som passar er bäst. Skolan erbjuder er att äta lunch kostnadsfritt tillsammans med barnet, men då ber vi er att anmäla vilken dag ni kommer så måltidspersonalen kan planera. Anmäl om lunch senast 22/1 till Lena Larsson på 64 52 60 eller via mail lena.larsson@avesta.se.

Med vänliga hälsningar: Åvestadalskolans personal

Granskad den 29 augusti 2014

Åvestadalskolan

Skolgatan 1, 775 54 Krylbo

E-post: avestadalskolan@avesta.se


Frånvaroanmälan

Telefon: 0226-64 52 69

 

  

Kontaktpersoner

Skoladministratör: Lena Larsson

Telefon: 0226-64 52 60

  

Rektor: Anna Ericson                                                             
Telefon: 0226-64 52 61
E-post: anna.eriksson@avesta.se

 

Utvecklingsledare: Anna-Karin Engström

Telefon: 0226-64 52 62

E-post: anna-karin.engström@avesta.se

Ansvarig nämnd/styrelse