• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Krylbodagen 25 september

En vägskylt med texten Krylbo, samt Krylbofanan framför

Lördagen den 25 september arrangeras den första Krylbodagen någonsin! Upptäck Krylbos föreningar, företag, organisationer och mötesplatser och känn den kraft ett samhälle får när ortsborna med gemensamma krafter jobbar tillsammans! 

Upptäck Krylbos charm, tillgångar och möjligheter under Krylbodagen den 25 september mellan klockan 11.00-15.00. Krylbodagen är en dag då företag, organisationer, myndigheter och föreningar i Krylbo presenterar sig.

Under denna dag kan du möta polis, räddningstjänst och ambulans, besöka lördagsöppna företag, se Hans Holmlunds racerbil, möta Tjejjourens engagerade kvinnor, underhållas av Bergslagsteatern och Jakob Knapp, se ungdomsfotboll, besöka historiska lok- och vagnsamlingar hos Stockholms Kultursällskap för Ånga och Järnvägs med mera, med mera.

Program Krylbodagen

Speciella hålltider

11.00 Mossparken, invigning. Lars Isacsson inviger Krylbodagen med tal och den nya Krylbofanan. Börje Forslund berättar om tillkomsten av den ny-gamla fanan med Krylbo köpings vapen.

11.30-12.15 Krylbo kyrka, David Johansson med vänner ger en musikalisk upplevelse.

11.30-13.30 Krylbo kyrka, enkelt kaffe med diakon Ann-Sofie Hilborn.

11.30 Bergslagsteatern ger föreställningen Krylbosmällen hos föreningen SKÅJ och i anslutning till ett äkta ånglok intill lokstallarna.

11.00-14.00 Krylbo skola håller öppet för besök. Kaffe/saft och kaka.

11.00-14.00 Gruvgärdets Återvinningscentral, Avesta vatten och Avfall AB erbjuder aktiviteter för hela familjen samt bjuder på hamburgare och Avestas naturliga mineralvatten.

12.30-13.00 Jularbo Gille spelar och underhåller hos föreningen SKÅJ

13.00-13.30 Jakob Knapp sjunger och underhåller med bl a egna sånger om Krylbo i Mossparken.

13.30-14.00 Jularbo Gille spelar hos föreningen SKÅJ

14.30 Bergslagsteatern ger föreställningen Krylbosmällen hos föreningen SKÅJ och i anslutning till ett äkta ånglok intill lokstallarna.

12.00, ca Ånglok från Falun anländer Krylbo station.

Hela dagen

Mossparken

Polisen, Räddningstjänsten och Ambulansen finns på plats med gamla och nya fordon, specialfordon, informationskampanj om polisyrket och volontärer. De senare finns på plats för att informera om sin verksamhet.

Rädda Barnen sprider information om sin verksamhet och sina integrationsprojekt i Krylbo. Aktiviteter för barnen kommer att finnas.

Projektledaren för projektet Ökad Jämlikhet i Krylbo, Josefine Sjöberg, finns på plats tillsammans med Krylbo-ambassadörer och berättar om projektet. Projektet knyter gärna till sig fler Krylboambassadörer. Prata med dem om vad de gör. Mångkulturellt fika! Enkät om Krylbos förutsättningar och möjligheter.

Biblioteken i Avesta anordnar fiskedamm med böcker som ”hugger på kroken”.

Teknisk Service (Avesta kommuns tekniska förvaltning) presenterar sin vandring/promenad ”Fotoutställning om Krylbo” med ögonblicksbilder från då och nu.

Lokstallarna Lokföreningen

SKÅJ håller Öppet hus i lokstallarna i Krylbo med påeldade ånglok, veteranbilar, veteranlastbilar, café, Jularbo Gille underhåller, Bergslagsteatern spelar upp föreställningen Krylbosmällen intill ett äkta ånglok. Rälsbusspendel mellan Krylbo C och Lokstallarna hela dagen.

Parken vid Mejerigatan/Järnvägsgatan

Krylbohus AB arrangerar tipspromenad med utslagsfråga och prisutdelning.

Avesta Brovallen erbjuder korv och kaffe och aktiviteter.

Tjejjouren har premiäröppning av sin nya lokal. De svarar på frågor och informerar om sin verksamhet. Tar emot anmälan till sin tjejjoursutbildning. Tävling med fina priser.

Krylbo Bouleförening arrangerar sitt klubbmästerskap denna dag. Kom gärna och titta på.

PRO-gården

Krylbo PRO berättar om sin verksamhet, erbjuder fika och underhållning.

Holmlunds Bil

Holmlunds Bil anordnar en enklare frågetävling för alla åldrar, (1:a pris är en fri fulltankad Toyota Hybrid över en weekend), utställning av bilar inkl företagets tävlingsbil Toyota GR Supra GT4.

Krylbo Elmontage

Krylbo Elmontage anordnar tävling i butiken med fina priser, presentation av elbilsladdare och solcellspaneler, samt pratar om belysning och val av lampor.

Quilt4You

Butiken har lördagsöppet med 20% av ordinarie pris på hela sortimentet av tyg och garn.

Yliqa

Butiken har lördagsöppet med 20 % på barnkläder och dockor.

Butiken 33:an

Butiken 33:an har förlängt öppethållande, hoppborg (inställt vid regn), partytält med gratisfynd, Instagramtävling med prisutdelning.

Krylbo IP

Krylbo IF fotbollsmatcher, servering av korv med bröd samt Lionståget som kör en slinga runt IP. Anläggningen har öppet hus för frågor och information.

Åvestadalskolan

Åvestadalskolan visar upp sina nyrustade lokaler för intresserade. Nattvandrarna berättar om sin verksamhet. Fältassistenterna och Höjden, en uppsökande stödfunktion för ungdomar i Avesta, finns på plats och informerar om sin verksamhet.

Veteranbuss

Hela dagen kan du utan kostnad åka veteranbuss mellan de olika programpunkterna. Hållplatser anges på karta vid utmärkta hållplatser.

Rälsbusspendel

Det går även en rälsbusspendel mellan Krylbo Central och Lokstallarna.

Gratis entré till samtliga aktiviteter. OBS! Tänk på att hålla avstånd i folksamlingar.

Arrangör för dagen är projektet Trygga Krylbo
Läs om projektet på www.avesta.se/krylbo


Datum: 2021-09-25, kl 11.00 - 2021-09-25, kl 15.00
Plats: Krylbo - västra sidan om järnvägen
Pris: Avgiftsfritt
Arrangör: Projektet Trygga Krylbo