• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Afternoon Tea för Ung Företagsamhet

Publicerad: 2018-04-26, kl 08.17

På torsdagen den 12 april 2018 samlades ett 60-tal elever, lärare och UF-representanter tillsammans med Tillväxt Avesta i Restaurang Koppardalen för att hylla de som varit involverade i Ung Företagsamhet under detta läsår, framförallt alla elever. Vinnarna från den lokala tävlingen, som hölls i februari, mottog priser.

Annelie Månsson berättar om Ung Företagsamhet
Annelie Månsson berättar om Ung Företagsamhet

Patrik Wallner som är UF samordnare på Karlfeldtgymnasiet berättade att under läsåret 2017/2018 drevs UF företag på 9 totalt program, men alla som vill kan välja att driva ett UF företag genom det individuella valet på gymnasiet. Det var 90 elever som drev UF detta läsår i totalt 33 olika UF- företag, det går att jämföra med läsåret innan då det var 67 elever som drev UF i 29 olika företag.  

Annelie Månsson jobbar som projektledare på Ung företagsamhet i Dalarna, hon berättade om att de personer som har drivit ett UF-företag oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra.

I den lokala tävlingen i Avesta den 9 februari var 14 UF-företag med men ännu fler ställde ut under mässtillfället.

Te-teamet Tea For You UF kom på första plats. Företaget gör sina egna teer från grunden.  På andra plats kom Butterfly UF som säljer budskapsarmband med texten "Du har en plats". Det är till för att stödja de som lider av psykisk ohälsa, och för varje sålt armband går 25 kr till Hjärnfondens satsning på forskning om depression och ångest. Trea blev Keep It Fresher UF som säljer silikondukar. Silikondukarna är en förbättring av de traditionella engångslösningarna som finns i handeln. De bildar ett lufttätt lock som skyddar mot lukter och håller maten fräsch. Årets wildcard gick till CupLight UF som tillverkar doftljus av ekologiskt sojavax med en sprakande träveke av återvunnet material. Priset Årets monter gick till F3an UF. De är ett företag som tillverkar och säljer trädgårdsdekorationer till företag och privatpersoner.

På Dalamästerskapen i Kupolen, Borlänge den 21 mars kom Flashlight UF (Kaj Andersson) på andra plats i kategorin Årets Säljare. Organic Skincare kom på andra plats i kategorin Hållbart företagande. Totalt ställde 19 UF- företag från Avesta ut i Kupolen.