• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  OBS! Sommartider 24 juni - 14 juli
  Måndag - Fredag kl. 13:00 - 15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kulturskolans dag firades med nya lokaler

Publicerad: 2019-04-13, kl 14.27

Välkommen hem! Det blev de inbjudande orden till både musiker och publik när Avesta Kulturskola firade Kulturskolans dag med att officiellt flytta in i sina nya lokaler på Prästgatan.

Invigningsceremonin svarade bildningsstyrelsens vice ordförande Blerta Krenzi för, som i egenskap av gammal elevp å Musikskolan spelade Äppelbo gånglåt tillsammans med sin gamle lärare Per-Anders Lundkvist.

Över hela landet kom precis kl 12 på lördagen melodin Happy att ljuda ut över många kommuner i landet. Det var den gemensamma tonen för firandet av Kulturskolans dag. Men i den gamla Baptistkyrkan i Avesta blev det extra festligt. Efter en lång tids renovering och ombyggnad kunde Kulturskolans nya lokaler minvigas. Där har den fått ett hem där både lärare, övningslokaler och konsertlokal ligger i en och samma byggnad.

På så vis har också skolan fått en förnämlig konsertlokal. Det gav den lilla men välljudande stråkorkestern prov på liksom den lite mer folkmusikinsperarade gruppen Kurry. De bjöd på både klassiska pärlor, rivig filmmusik liksom härligt, svängig och taktfast folklig ton.

På plats fanns kulturchefen Ing-Marie Petersson-Jensen som beklagde att Kulturskolan fått utstå många flyttar de senare åren, men hoppades att de nya lokalerna skulle komma till  glädje och nytta. På plats fanns också Kulturskolans ansvarige chef Kenneth Linder och skolans föreståndare Karin Sötrensdotter.

Blerta Krenzi som förättade invigningen betonade i sitt tal på hur viktig kulturen är för alla människor. Och hur viktig den varit för henne själv.

- Om vi inte hade musik skulle livet inte bli jätteunderhållande!

På eftermiddagen fortsatte firandet, då Kulturskolans Vuxenkör Ad Libitum bjöd på två sceniska körkonserter som de gett namnet Taken by the sea.

 • Blerta Krenzi invigde nya Kulturskolans hemvist med fiolspel.

 • Musikskolans grupp Curry bjöd på svängig folkmusik.

 • Kulturskolans Vuxenkör bjöd på scenisk konsert