• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta kommun lanserar en digital trygghetsvandring

Publicerad: 2021-06-16, kl 11.42

Var känner sig Avestaborna otrygga? Och hur kan de otrygga platserna åtgärdas? Det är frågor som Avesta kommun nu vill höra från dig som ortsbo. Därför har vi skapat en digital trygghetsvandring på Avesta kommuns webbplats, där du som Avestabo kan märka ut otrygga platser i kommunen.

Flygbild över Avesta gågata

Lokala brottsförebyggande rådet i Avesta kommun har tagit fram den här trygghetsvandringen som är en interaktiv karta över kommunen, där det går att märka ut den eller de platser i kommunen som känns trygga eller otrygga.

Underlaget kommer att användas till att dels göra snabba åtgärder där det är möjligt, men även för att planera det långsiktiga och strategiska brottsförebyggande arbetet.

- Avesta kommun ingår årligen samverkansavtal och tecknar medborgarlöften med polismyndigheten för att minska brottslighet och otrygghet. Genom trygghetsvandingen hoppas vi få reda på vad boende och besökare i Avesta kommun upplever som trygga eller otrygga platser, anledningen till otryggheten och förslag på vad vi som kommun kan göra åt det, säger Sara Dahlin som är samordnare för det Lokala brottsförebyggande rådet.

I SCB:s (Statistiska centralbyråns) medborgarundersökning som genomfördes 2020, ser vi att den upplevda tryggheten i Avesta kommun är något vi behöver fokusera mer på. Att använda sig av en webbaserad karta hoppas Lokala brottsförebyggande rådet, ska ge fler möjlighet att tycka till och ytterst ge en än mer tryggad miljö.

- På det här viset kan vi också föra en medborgardialog på ett smart sätt gällande upplevd otrygghet i kommunen, säger kommunalrådet Lars Isacsson.

Klicka här för att komma till e-tjänsten.

För frågor och ytterligare information:
Lars Isacsson, kommunalråd och ordförande i Lokala brottsförebyggande rådet
Telefonnummer : 0226-64 50 05
E-postadress: lars.isacsson@avesta.se

Sara Dahlin, utredare
Telefonnummer: 0226-64 50 09
E-postadress: sara.dahlin@avesta.se