Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

Fredag kl. 09:00-15:00

Guld-Masarna uppvaktades av Avesta kommun

Publicerad: 2020-10-09, kl 15.47

Efter 20 år var det dags igen...
År 2020 kan Masarna än en gång stoltsera med att kunna titulera sig svenska mästare i speedway. Bland gratulanterna sällade sig Avesta kommun på fredagen, när Lars Isacsson framförde sitt hyllningstal och överlämnade blommor till lagledarna "Tosse" Bäckström och Andreas Sundin.

Det var trötta men otroligt glada och nöjda lagledare som på fredagseftermiddagen träffade kommunalrådet Lars Isacsson med följe, vid Dalahästen.

I famnen bar Tosse och Andreas segerpokalen - som klubben får behålla - samt vandringspriset.

- Det har varit en helt otrolig natt. Och det är fantastisktt vilken respons vi fått. 86 000 likes bara på vår facebooksida sedan segern, sa Tosse Bäckström som vid återkomsten till Avesta natten till fredagen dessutom möttes av massor av människor som trotsade den sena timman för att med tutande bilar hylla guldmedaljörerna.

Hyllningarna fortsatte sedan på fredagen när lagledarna åkte runt bland sina sponsorer och visa stolt upp sina pokaler.  Samma kväll väntade en träff med föreningen och alla funktionärer och ideellt arbetande medlemmar vars insats inte ska förglömmas, betonade Tosse.

Men däremellan mötte de kommunledningen med Lars Isacsson i spetsen. Den sistnämnde beklagade att man att man på grund av pandemin inte kan fira guldlaget nu och här, men lovade att något ändå ska hända:

- Vi gör gärna något stort när vi väl kan träffas så alla avestabor kan komma, vara med och hylla er.

Här kan ni ta del av Lars Isacsson tal till Andreas Sundin och Tosse Bäckström. Vi beklagar ljudet som försvårades vid inspelningstillfället av stark vind. Tittare kan behöva dra upp ljudet men glädjen och stoltheten kan ingen förneka!