Besök: Kungsgatan 32, Avesta.
    Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

Sju måsten i Avesta

Publicerad: 2020-06-26, kl 09.25

Så här i coronatider när vi helst ska svemestra och hemestra, har Visit Dalarna valt att  presentera sitt förslag till sommarlediga dalabor - och tillresta turister i Avesta:

Sju måsten i Avesta - moden konst, urdjur och döda vattenfall.

bild från älvpromenaden mot åsbobron
Avesta har många smultronställen att erbjuda som hemestermål.

I Visit Dalarnas senaste nyhetsbrev till sina kulturintresserade kunder, har de uppmärksammat Avesta genom att sammanställa och beskriva sju specifika besöksmål.

- I Avesta finns en spännande mix av industrihistoria och modern konst. Säg hej till de mäktiga urdjuren visenterna. Här finns också världens största dalahäst, döda vattenfall och pittoreska promenadstråk. Helt enkelt finns de flesta ingredienser som behövs för ett riktigt härligt sommarbesök. Ta del av guiden som tipsar om sju saker att se och göra i Avesta, skriver Visit Dalarna i nyhetsbrevet.

Här kan du ta del av dessa sju måsten.

Det handlar om Avesta Art, Visentparken, Dalahästen, Älvpromenaden, Gamla Byn, Karlfeldtsgården och våra nya cykelleder längs vilka du kan hitta ännu fler smultronställen...