• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Om skolan

På Domarhagsskolan går 320 elever. Skolan ligger nära centrum och sitter ihop med Karlfeldtgymnasiet.

Vi har många elever som står på kö för att få börja hos oss. Det är roligt att vara en skola som många vill gå på men det krävs hårt arbete och goda medarbetare för att leva upp till vårt rykte.

I en ständigt föränderlig värld, är det viktigt att inte skolan står still. Skolan är en dynamisk arbetsplats med det viktigaste uppdraget av alla – att fostra våra unga inför framtiden. Vi som arbetar i skolan vet att det är ett viktigt arbete och har ett stort engagemang i våra ungdomar.

Vi vill ständigt förbättra vår verksamhet, vilket låter sig göras med en positiv, kompetent och driven personal. Vi har ett medvetet arbete med trygghet och trivsel. Där är arbetslagen, närhet till lärarna och egna hemklassrum för alla klasser viktiga grundpelare. Detta ger resultat som inte bara syns i våra utvärderingar utan märks på hela skolans atmosfär. För att förbättra skolans resultat arbetar vi i våra ämneslag med kollegialt lärande inom de områden vi ser att vi behöver utveckla. För oss är det också viktigt att lärare ska kunna vara lärare. Därför har vi anställt resurslärare, assistenter och skolvärdar på skolan för att avlasta med de kringuppgifter som finns.

På skolan har vi sedan ett par år tillbaka ett intensivt arbete med ”aktivt snäll”. Elever och personal på skolan är engagerade i detta och från vårterminen 2017 har vi ”lanserat” aktivt snäll 2.0. Vi vill synliggöra de goda handlingarna ännu mer och uppmärksamma vardagssnällheten. Även du som läser det här kan hänga på – tagga en god handling med #aktivtsnäll.

Domarhagsskolans Blogg - En blogg om och med lärande
Om du är nyfiken på och intresserad av skola, undervisning och lärande? Vill du som jag inspireras, utmanas, tänka och prova nytt för att utveckla dig själv och dina tankar kring lärande och undervisning. Då är detta bloggen för dig! Här delar jag tänkvärda och intressanta saker från artiklar, vetenskaplig litteratur, poddar, fortbildningar och egen undervisning.

Här kan du läsa bloggen

Senast granskad 26 augusti 2021.