• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Informationskväll/ Öppet hus Karlfeldtgymnasiet

25 November

Vi inleder med en Informationskväll 17.30-18.30 för dig som ska söka till gymnasiet eller om du har barn som ska söka. Hela kvällen är obligatorisk för elever i årskurs 9 i Avesta kommun. Registrering enligt varje skolas anvisning sker innanför Kopparporten.

Du som elev ska gå in på din skolas länk, se nedan, och fylla i vilka informationspass du vill delta på. Här kan du också fylla i hur många vårdnadshavare du tar med dig. 

Domarhagsskolan: Länk för anmälan 
Johan Olovskolan: Länk för anmälan
Åvestadalskolan: Länk för anmälan

Du som går på en annan skola har en separat anmälningslänk här. Där får man gärna föranmäla sig så att vi kan anpassa lokalerna.

1a informationspasset startar 17.30 och 2a informationspasset startar 18.00. Gå direkt efter första passet till ditt andra så kan du gå tillbaka under öppet hus och kika mer. 

Informationspass

Lokal utifrån kartan nedan

Bygg- & anläggning

14, På programmet

Barn- & fritid

13, På programmet

El- & energi

12, På programmet

Ekonomi

Teater, Aulan

Försäljning- & service

10, På programmet

Fordon- & transport

4, våning 1: D korridoren  

Industritekniska

11, På programmet

Naturvetenskap

6, våning 3: F-korridoren

Restaurang- & livsmedel

2, På programmet, Restauranglokalen

Samhällsvetenskap

Avesta Parken,  ingång mellan 1 & 2

Teknik

1, På programmet- Mediastudion

Vård- & omsorg

8, V- korridoren

 

Öppet hus 18.30-20.00 är öppen för sökande till gymnasiet och allmänheten. 

Fikaförsäljning vid Gymnasiesärskolans Café Viljan, Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Försäljnings- och serviceprogrammets egna Café Olé och Café Kopparportarna. Notera att Försäljnings- och service är tidigare handelsprogrammet med några justeringar.

 Program  Aktiviteter
Barn- och fritid Testa på aktiviteter man kan komma att utföra i yrkesrollen. Tillexempel bluebots, ett verktyg för att lära ut programmering i förskolan. Träffa också lärare och elever och lär dig mer om hur det är att leda barn.
Bygg- och anläggning Besök lärare och eleverna i bygghallen. Prova på snickeri, golvläggning, plåtslageri mm.
Ekonomi Träffa UF-eleverna i sina montrar i Ljusgården. Träffa elever och lärare som kan berätta om vad man får lära sig inom ekonomi eller hur det är att läsa juridikinriktningen.
El- och energi Kika ner på elevernas praktiska arbete inom el och automation. Lär dig mer om den senaste inriktningen: Dator- och kommunikation.
Fordon- och transport Lastbilar, maskiner, buss, bilar och truck tillsammans med samarbetande företag träffar du i Mästerbo 27/11. (deltar på informationspass)

Försäljnings- och service

(tidigare Handel)

Möt unga företagare/UF företag. Upplev Expoutställning. Ta en fika i Café Olé eller kom in på en varm glögg. I en Julinspirerande miljö möter ni elever och lärare som jobbar med Smart Service och försäljning.
Gymnasiesärskolan Öppet 18.00-20.00. Eleverna bjuder på Musikunderhållning samt visar upp sina UF-företag. Café och en hel del försäljning.
Industritekniska Prova att köra en CNC-styrd fräs eller/och svetsa. Möt också några av de lokala företag vi samarbetar med.
Introduktion Om man riskerar att bli obehörig kan man träffa lärarna och lära sig mer om hur man läser in sin gymnasiebehörighet på IM.
Naturvetenskap Följ NA-spåret på C-planet (högst upp). Träffa elever från år 3 och lärare på NA. Information och praktiska moment.
Restaurang- och livsmedel Träffa lärare, elever och provsmaka deras bakverk. Försäljning av fika och julgodis.
Samhällsvetenskap Träffa elever och lärare och hör dem berätta om deras arbete med andra länder och hållbar utveckling. Vad innebär kriminologiprofilen? Eller varför valde eleverna just detta program? Ni kan även hitta försäljning av produkter kopplade till jämställdhet i anslutning till Kopparporten.
Teknik Hur förenklar man ett samhälle med hjälp av teknik? Här kan du se eleverna jobba i ett digitalt ritprogram och sedan skriva ut i 3D. Du kan även spana in spelskapande i programmering och designinriktningen  bygger med industrilera och Architecture. Du kan också träffa StoraEnso som behöver flertalet ingenjörer i framtiden!
Vård och omsorg Testa på att ta Venprov, puls, blodtryck och BMI. Eller varför inte lära dig rädda liv med HLR? Passa på att prata med elever och lärare om vad denna utbildningen kommer ge dig.
E-sport Hur kan du utveckla ditt game? Besök E-sport i N3,under Ekonomiprogrammet, och få veta mer.
Idrottscollege Kopparporten en trappa upp. Lirar du fotboll eller hockey i en förening och vill utvecklas på skoltid? Passa på att besök idrottscollege! Det finns även individuella idrotter för dig som är knuten till en klubb och har en tränare skolan kan samarbeta med.

 

Se karta nedan för att hitta programmen, idrotterna, E-sport med mera.

 • Om du av olika skäl inte kan ta del av denna kartbild vänligen kontakta skolan så ger vi dig en vägbeskrivning för att hitta rätt. 

  27 November

  Fordons- och transportprogrammet med samarbetande företag har öppet hus klockan 10.00-13.00. Träffa oss på Masmyrvägen 5. Personal, elever och flera olika företag visar vad man får göra om man går denna utbildning och kommande arbetsmarknad. Vi bjuder på korv med bröd och kaffe.

Senast granskad 25 november 2021.