• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta 

  Besökstider:
  Måndag kl. 09:00-16:30
  Tisdag kl. 11:00-16:30
  Onsdag kl. 09:00-16:30
  Torsdag kl. 09:00-16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet (IN) vänder sig till dig som vill arbeta med till exempel produktframställning eller svetsning inom teknisk industri. Programmet är yrkesförberedande och leder till ett tekniskt avancerat yrke.

Vad får du lära dig?

På Industritekniska programmet lär du dig att använda industriell teknik och att delta i produktion. Du får hantera utrustning, material och processer och får kunskap om de olika produktionsleden, arbetets organisation, produktekonomi, användning av råvaror och energi, kvalitetssäkring och hur valet av material, metoder och teknik kan påverka samhälle och miljö. För att undvika arbetsskador läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor. Programmet är ett bra val om du vill gå ett praktiskt program och samtidigt få en yrkesutbildning.

Industritekniska programmet erbjuder tre olika inriktningar:

Driftsäkerhet och underhåll

Inriktningen driftsäkerhet och underhåll ska ge kunskaper om vikten av att underhålla anläggningar inom industrin för säker funktion och driftsäkerhet.

Produkt- och maskinteknik

Denna inriktning ger kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar samt om
hantering och bearbetning av material.

Svetsteknik

Denna inriktning ger kunskaper om och förmåga att hantera olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. Här har du möjlighet att bli internationell svetsare (IW).

Samarbete med näringslivet

Industritekniska programmet är ett certifierat Teknikcollege. Det innebär att delar av utbildningen utformats och genomförs med hjälp av företag på orten.

Här kan du läsa mer om Teknikcollege

Vad kan du bli?

Efter utbildningen ska det vara möjligt att direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Läser du produkt- och maskinteknikinriktningen kan du till exempel bli CNC-operatör eller verkstadsarbetare. Läser du svetsteknikinriktningen kan du till exempel bli internationell svetsare, svetsare eller plåtslagare.

Du har också möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet. För att uppnå detta krävs att du väljer till kurser i svenska och engelska.

Frågor?

Kontakta studievägledare på syv.skola@avesta.se eller 0226-64 53 13.

Senast granskad 19 september 2019.