• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Gymnasiesärskola - Fyraårigt nationellt och individuellt program

 

Gymnasiesärskola - möjligheternas skola. Karlfeldtgymnasiets gymnasiesärskola erbjuder fyra olika nationella program och ett individuellt program under fyra år. Utifrån varje elevs förutsättningar fördjupar och utvecklar vi elevernas kunskaper som en förberedelse för ett meningsfullt vuxenliv i arbetet, i boendet och på fritiden.

Nationella program

På de nationella programmen läser eleverna nio ämnen som är gemensamma för alla nationella gymnasiesärskoleprogram, ett antal programgemensamma ämnen, programfördjupning samt individuellt val. Dessutom ingår 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Administration, handel och varuhantering
Här får eleverna lära sig att utföra administrativa arbetsuppgifter, praktisk marknadsföring och enklare dokumentation. De får också öva sig i att bemöta kunder på ett trevligt sätt.

Fordonsvård och godshantering
Här får eleverna till exempel lära sig att reparera fordon och maskiner samt tvätta och rekonditionera bilar. De får också öva på att tala med och bemöta kunder på ett trevligt sätt.

Hotell, restaurang och bageri
Möjligheterna till att arbeta inom restaurang, bageri och konditori är stora. De får livsmedels- och måltidskunskaper riktat mot hotell, restaurang och bageri. De får även lära sig om service och bemötande.

Hälsa, vård och omsorg
På detta program får eleverna lära sig att arbeta med människors hälsa på olika sätt. De får lära sig att bemöta olika typer av människor med ett omvårdande perspektiv.

Individuellt program

Det individuella programmet är till för elever som behöver en utbildning anpassad utifrån de egna förutsättningarna. Programmet innehåller sex ämnesområden samt praktik inom daglig verksamhet.

Praktisk verksamhet

Café och butik
Alla elever på de olika programmen har café- och butiksverksamhet på schemat. Eleverna driver verksamheten tillsammans med personal. De elever som läser handelsprogrammet genomför många av sina kurser i café- och butiksverksamheten.

Ung företagsamhet
I år 2 och 3 driver eleverna som läser vid ett utav de nationella programmen egna företag genom Ung Företagsamhet (UF).

Här kan du läsa mer om Ung Företagsamhet

Frågor?


Programansvarig

E-post: eva.ziden@avesta.se
Tel: 070-864 15 20 (nås måndag-onsdag)

Expedition 
Tel. 070-864 07 72

Rektor
E-post: sandra.michols@avesta.se
Tel: 0226-64 53 01

Besöksadress
Karlfeldtgymnasiet
Frejgatan 1, Avesta

Senast granskad 15 februari 2021.