• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta
  Besökstider:
  Måndag kl. 09.00–18.00
  Tisdag kl. 11.00–18.00
  Onsdag–torsdag kl. 09.00–18.00
  Fredag kl. 09.00–15.00

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Studie och yrkesvägledning

En studie och yrkesvägledare guidar dig i kurs- och ansökningsmaterial

Information 

Eftersom det är ett högt tryck vad gäller vuxenstudier så är det bra att du är ute i god tid för att få studievägledning, råd och hjälp!

Slutbetyg

Har du ett samlat betygsdokument från gymnasiet? Då har du möjlighet att komplettera till slutbetyg fram till 1 juli 2020.

Ändringar kring studier

Behöver du göra förändringar i pågående studier så kan du få räkna med att det kan ta upp till två veckor innan ändringen är gjord. I första hand gäller det att du planerar dina studier efter dina förutsättningar så att du inte behöver göra ändringar. Vid större förändringar ska du ta kontakt med studie- och yrkesvägledare för revidering av studieplan. Studerar du med CSN och gör ändringar så kom ihåg att meddela även dom.

Eftergymnasiala studier

Yrkeshögskola, högskola och universitet är utbildningar som du kan söka efter gymnasiet. På yhguiden kan du se hela utbildningsutbudet, datum för ansökningar, startdatum samt kontaktuppgifter. För aktuella ansökningsdatum till höskola och universitet, gå in på antagning.se och läs mer under "Viktiga datum". Du hittar mer om program och kurser på universitet och högskolor med att söka information på studera.nu

Högskoleprovet

Om du vill öka på dina möjligheter att komma in på  högskola eller universitet så är högskoleprovet något för dig. Provet ges vid två tillfällen, en gång på våren och en gång på hösten. Du kan läsa mer på hogskoleprov.nu.

För att öka chansen till ett bra resultat är det fördelaktigt att öva på gamla prov. På Högskoleprovet.nu finns tidigare prov digitaliserade vilket gör det enkelt att träna högskoleprovet. Träna till högskoleprovet

 

För kontakt med Studie-och yrkesvägledare:

 

E-post: vi@avesta.se

Studie- och yrkesvägledare har telefontider: 

Tisdagar: 08:30-11:00 

Fredagar: 13:00-15:00

Kontakta Avesta Servicecenter på telefon 0226-64 50 00,

eller klicka på fliken "Kontakt" ovan på denna sida

 

Med reservation för tillfälliga ändringar

 

 

Senast granskad 12 december 2017.