• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag, Onsdag, Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 19:00
  Fredag kl. 09:00 - 15:00

  OBS! 22-23 januari har vi begränsade öppettider för besök p.g.a. planeringsdagar. Besöksdisken håller öppet kl. 12:30-16:30 under dessa två dagar. Tisdag 29 januari är det stängt hela dagen p.g.a. utbildning.

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

YH - utbildningar som leder till jobb

Nya Yh utbildningar som gynnar basindustrin och deras underleverantörer.
För Avesta, Borlänge och Sandviken har basindustrin och dess leverantörer särskilt stor betydelse och ett samarbete pågår inom regionernas vuxenutbildning avseende kunskapsförsörjning. Kvalificerad arbetskraft är en förutsättning för basindustrins långsiktiga överlevnad och grunden för en positiv samhällsutveckling.

Tekniker av olika slag, som verkstadstekniker och produktionstekniker, elektriker, mekaniker men också konstruktörer finns det stort behov av i stålindustrin. I Sandviken kan du utbilda dig till kvalificerad automationstekniker och kvalificerad verkstadstekniker. I Borlänge kan du utbilda dig till underhållstekniker inom processindustrin. Läs om dessa utbildningar nedan.

Kvalificerad automationstekniker

Kvalificerad automationstekniker är en yrkeshögskoleutbildning. Under utbildningen lär du dig att konstruera, konfigurera, programmera, utveckla, driftsätta, felsöka och underhålla el- och automationsanläggningar, främst inom process- och verkstadsindustri. Du får arbeta med PLC-programmering, kommunikationsmöjligheter, elkonstruktion, reglerteknik och robotteknik. Kvalificerad automationstekniker passar dig som är intresserad av den senaste tekniken och gillar att lösa problem. Utbildningen kombinerar teori och praktik och du avslutar utbildningen med att vara på ett företag i 20 veckor.

Förkunskaper: För att vara behörig krävs att du tidigare har gått en teknisk utbildning.
Omfattning: Heltidsstudier, 400 yhp
Utbildningsplats: CVL Teknik
Kontakt: Anders Jakobsson 026-24 15 39, anders.jakobsson@edu.sandviken.se

Ansökan: Du ansöker via en extern webbplats i Ansökan.

Kvalificerad verkstadstekniker

Kvalificerad verkstadstekniker är en yrkeshögskoleutbildning. Under utbildningen lär du dig att utveckla, bereda, driftsätta, producera i och underhålla moderna produktionsanläggningar inom verkstadsindustri. Du får bland annat arbeta med CNC-programmering, ritningsläsning, mätteknik, underhållsteknik, CAD, CAM och produktionsekonomi. Utbildningen passar dig som är intresserad av teknik och tillverkning och vill arbeta med att effektivisera och kvalitetssäkra produktion. Utbildningen kombinerar teori och praktik. Du avslutar utbildningen med att göra praktik (LIA) på ett företag i 20 veckor.

Förkunskaper: För att vara behörig krävs att du tidigare har gått en teknisk gymnasial utbildning eller motsvarande i den gymnasiala vuxenutbildningen.
Omfattning: Heltidsstudier, 400 yhp
Utbildningsplats: CVL Teknik
Kontakt: Anders Jakobsson 026-24 15 39, anders.jakobsson@edu.sandviken.se
Ansökan: Du ansöker via en extern webbplats i Ansökan.

Underhållstekniker inom processindustrin

Är du teknikintresserad? Vill du vidareutbilda dig till ett välbetalt jobb och bli eftertraktad i hela Europa?

Underhållstekniker inom processindustrin är en yrkeshögskoleutbildning som startade i Borlänge 2013. Hittills har över 90% av studenterna som gått utbildningen fått jobb.

Utbildningen drivs av Borlänge Kommun i samarbete med Arctic Paper, Boliden, Fagersta Stainless, Högskolan Dalarna, IUC, Leax, Outokumpu, Ovako, Quant, SSAB och Stora Enso. Genom utbildningen får du lära dig allt som företagen vill att du ska kunna när du kommer ut i arbetslivet. 

Efter avslutad utbildning får du en yrkeshögskolexamen som underhållstekniker och du kan söka jobb som arbetsledare, underhållstekniker, processtekniker eller servicemontör. Du får också ett "Europass" - en engelsk översättning av dina examen som du kan använda om du vill jobba utanför Sverige.

Ansökan: Du söker via extern webbplats genom att klicka här: Ansökan.

Senast granskad 27 november 2018.