• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag, Onsdag, Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 19:00
  Fredag kl. 09:00 - 15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Giftfri förskola i Avesta

Avesta kommun arbetar för att minska förekomsten av giftiga ämnen i förskolorna eftersom barn är särskilt känsliga. Målet är att alla varor och material som medför att barnen utsätts för farliga ämnen ska tas bort eller bytas ut.

Barn som växer och utvecklas är särskilt känsliga för giftiga ämnen. Trots detta har det visat sig att de små barnens miljö ofta innehåller högre halter av giftiga ämnen än andra inomhusmiljöer. Det finns också tecken som tyder på att för höga halter av miljögifter påverkar en rad folksjukdomar och andra hälsoproblem.

Avesta kommun arbetar för att minska förekomsten av giftiga ämnen i förskolorna genom att ställa höga krav vid inköp till förskolorna på att varor och material ska vara giftfria. Nästa steg blir att kartlägga miljön på kommunens förskolor för att få bort varor och material som innehåller gifter.

Om du undrar vad du själv kan göra för att minska förekomsten av gifter i ditt och dina barns hem kan du läsa mer här: https://kemikalieribarnsvardag.se/sv/

Senast granskad 12 februari 2018.