• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30. Fredag 26/2 stängt pga verksamhetsplanering.
  Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kommunens kvalitet i korthet

Kommunens kvalitet i korthet mäter kommuners  kvalitet ur ett medborgarperspektiv och jämför kommuner med varandra.  Undersökningen handlar till exempel om öppettider i badhus och  bibliotek, kötid för att få en förskoleplats och vilket bemötande medborgarna får från kommunen

Vi jämför oss med andra kommuner

En metod att bedöma kvaliteten i verksamheterna är att jämföra sig med andra kommuner.

Kommunens kvalitet i korthet är ett verktyg att jämföra kommuner med varandra och beskriver kommunernas kvalitet ur ett invånarperspektiv. Där jämförs kommuner med varandra inom områdena tillgänglighet, trygghetsaspekter, delaktighet och information, effektivitet samt kommunen som samhällsutvecklare.

För närvarande deltar 260 kommuner i undersökningen som genomförs av Sveriges kommuner och landsting (SKL). 

Så här läser du resultaten
Varje resultat markeras med en färg för att visa hur Avesta står sig i förhållande till de andra 260 kommunerna i undersökningen. Kommunernas resultat delas in i tre grupper. Hur Avesta kommuns resultat är i jämförelse med övriga kommuner markeras genom att använda olika färger. Grönt innebär att Avesta är bland de 25 % bästa kommunerna, gult innebär att Avesta är bland de 50 % av kommunerna med värden i mitten och rött innebär att Avesta är bland de 25 % sämsta kommunerna

Antalet kommuner ökar varje år och det kan göra att ett resultat som var bra ett år är mindre bra i jämförelse med andra kommuner nästa år. Det kan också bli tvärtom.

När vi jämför vår egen utveckling i förhållande till tidigare används en pil som symbol och riktningen visar utvecklingen.

Här hittar du Resultaten 2019

 

 

Senast granskad 22 juli 2020.