• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. 
  Obs! Max 10 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Feriejobben är igång

Många ungdomar har fått feriejobb hos Avesta kommun under sommaren. För en del kanske det är första kontakten med arbetslivet, andra kanske har jobbat förut. Vi tycker att det är viktigt att ungdomar får möjlighet till erfarenhet av arbetslivet och pröva olika yrken. Framtidsjobben finns i offentlig sektor.

Vi önskar alla ungdomar en lärorik och rolig sommar, och hoppas att de vill jobba i Avesta i framtiden.

Fakta om feriejobb

Avesta kommun erbjuder feriejobb under sommarlovet 2020 för ungdomar som går åk 1-2 i gymnasiet eller åk 1-3 i gymnasiesärskolan och är folkbokförda i Avesta kommun. Ansökan var öppen under perioden 24/2 - 16/3.

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. Du som inte har haft feriejobb i kommunen tidigare är med i första matchningen där du som är 18 år eller äldre och du som under 2020 fyller 18 år har förtur till jobb. Därefter matchas övriga behöriga sökande. 

 

Feriejobbsperioderna

Anställningen innebär heltidsarbete under två sammanhängande veckor. Ledighet beviljas inte under perioderna. Det går inte heller att byta arbetsplats eller dagar med någon annan feriejobbare. Ditt anställningsavtal är personligt.

 • 22 juni – 5 juli (v. 26-27)
 • 6 juli – 19 juli (v. 28-29)
 • 20 juli – 2 augusti (v. 30-31)

 

Lön och villkor

Lön utgår enligt avtal med fackförbundet Kommunal. Timlönen är 82kr om du är under 18 år och 94 kr om du är 18 år eller äldre. Du får inte arbeta mer än 40 timmar/vecka. Du arbetar dagtid måndag – fredag. Om du får jobb på Verket eller i Visentparken kan arbetet innebära kvällstid och/eller helgarbete, i sådant fall får du tillägg till lönen för obekväm tjänstgöring. 

 

Arbete med barn och ungdomar

OBS! Alla som söker arbete med barn och ungdomar, som t.ex. inom barnomsorg, Blå Villan, Sportparken, Badhus och LSS,  måste sin 1:a arbetsdag kunna visa upp ett utdrag ur ”belastningsregistret” från polisen. Utan utdrag - inget jobb! Utdraget ska vara oöppnat. Det kan ta upp till tre veckor att få sitt utdrag, så vi rekommenderar att du ansöker om utdraget på polisens hemsida så fort som möjligt (Utdraget heter 442.5 för arbete inom skola och förskola). Länk till utdrag finns även på ”mina sidor” i feriedatabasen. Du loggar in med din e-postadress som du angav vid ansökan.

Senast granskad 25 juni 2020.