• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 19:00
  Onsdag kl. 09:00 - 15:00 
  Tors 30 maj stängt (Kristi himmelfärds dag)
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Sommarjobb för unga - matchning pågår

Ansökan för kommunens feriejobb och för Rookie Startups stängde 15 mars. Matchningen är avslutad och alla som har sökt feriejobb ska ha fått ett besked om de fått ett sommarjobb eller inte. 

Feriejobb

Avesta kommun erbjuder feriejobb under sommarlovet 2019 för ungdomar som går åk 1-2 i gymnasiet eller åk 1-3 i gymnasiesärskolan och är folkbokförda i Avesta kommun. Ansökan var öppen under perioden 18/2 - 15/3, men är nu stängd.

Matchningen är avslutad

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. Du som inte har haft feriejobb i kommunen tidigare är med i första matchningen där du som är 18 år eller äldre och du som under 2019 fyller 18 år har förtur till jobb. Därefter matchas övriga behöriga sökande. Matchningen är nu klar.

När får jag veta om jag fått ett feriejobb?

Alla som sökt våra feriejobb har fått ett brev hem med posten under vecka 16, med besked om de har fått jobb eller inte.

Vad gör jag när jag fått feriejobb?

De som fått ett feriejobb får också ett anställningsavtal i 2 exemplar som de ska skriva under. Anställningsavtalet är ett avtal mellan arbetsgivare och arbetstagare där det framgår vilken period och på vilken arbetsplats man förbinder sig att jobba, och vilken lön man får för detta. Det går inte att byta arbetsplats eller period, utan erbjudandet gäller den arbetsplats och period som står på anställningsavtalet. Om man vill ha det erbjudna feriejobbet ska man sedan skicka tillbaka det ena exemplaret till:

Avesta Kommun
Arbetsmarknadsenheten
774 81 AVESTA

Det påskrivna avtalet måste vara kommunen tillhanda senast 8 maj, annars förlorar man sin plats.

Kan jag få feriejobb även om jag inte fått det v. 16?

Efter den 9 maj, när vi vet hur många som tackat ja till erbjudet feriejobb och hur många platser som eventuellt är över, görs en ny matchning mot lediga feriejobb och de som har sökt. Det innebär att även om man inte fått ett feriejobb i första matchningen finns det en chans, även om den är liten, att man kan bli kontaktad och erbjuden ett feriejobb efter v. 16.

Feriejobbsperioderna

Anställningen innebär heltidsarbete under 3 sammanhängande veckor. Ledighet beviljas inte under perioderna. Det går inte heller att byta arbetsplats eller dagar med någon annan feriejobbare. Ditt anställningsavtal är personligt.

 • 17 juni – 7 juli (v. 25-27)
 • 8 juli – 28 juli (v. 28-30)
 • 29 juli – 18 augusti (v. 31-33)

Lön och villkor

Lön utgår enligt avtal med fackförbundet Kommunal. Du får inte arbeta mer än 40 timmar/vecka. Du arbetar dagtid måndag – fredag. Om du får jobb på Verket eller i Visentparken kan arbetet innebära kvällstid och/eller helgarbete, i sådant fall får du tillägg till lönen för obekväm tjänstgöring. Om du får jobb under period där midsommarafton ingår så är du ledig med bibehållen lön under midsommaraftonen.

Arbete med barn och ungdomar

OBS! Alla som söker arbete med barn och ungdomar, som t.ex. inom barnomsorg, Blå Villan, Sportparken, Badhus och LSS,  måste sin 1:a arbetsdag kunna visa upp ett utdrag ur ”belastningsregistret” från polisen. Utan utdrag - inget jobb! Det kan ta upp till 3 veckor att få sitt utdrag, så vi rekommenderar att du ansöker om utdraget på polisens hemsida så fort som möjligt (Utdraget heter 442.5 för arbete inom skola och förskola). Länk till utdrag finns även på ”mina sidor” i feriedatabasen. Du loggar in med din e-postadress.

Kontaktuppgifter - feriejobb

Pratima Åslund - Administratör Arbetsmarknadsenheten
e-post: pratima.aslund@avesta.se

Niclas Grahn - Enhetschef Arbetsmarknadsenheten
e-post: niclas.grahn@avesta.se

Rookie Startups

Ansökan till Rookie Startups stängde 15 mars. Antagning sker löpande, så ju tidigare du sökt desto större är chansen att få en plats. Rookie Startups är programmet för dig som vill prova på att driva ett eget företag under fyra sommarveckor. För att vara behörig att antas ska du gå i årskurs 9 till gymnasiets årskurs 3 och vara folkbokförd i Avesta kommun. 

Programmet startar den 17 juni och pågår under v 25-28. 

Läs mer om Rookie Startups:

Läs mer om Rookie Startups genom att klicka på denna länk

Kontaktuppgifter:
Rookie Startups
Tfn: 018-258484
e-post: hej@rookiestartups.se

Senast granskad 12 april 2019.