• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl 08.00–16.30.
  Lunchstängt kl 12.00–13.00.

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta
  Besökstider:
  Måndag kl 09.00–16.30
  Tisdag kl 11.00–16.30
  Onsdag–torsdag kl 09.00–16.30
  Fredag kl 09.00–15.00

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Polisen informerar

Avesta kommun och lokalpolisområde Falun-Avesta har undertecknat en samverkansöverenskommelse för att främja det brottsförebyggande arbetet och öka tryggheten i Avesta kommun. En del av överenskommelsen innebär att kommunpolisen, Thomas Nordström, informerar om aktuella händelser, tips och råd på kommunens hemsida. Informationen uppdateras varje månad, men ibland oftare vid aktuella händelser.

Överenskommelsen kan du läsa här: Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun – Avesta

Mars 2017

Under onsdagen, 2017-03-01, fick polisen larm om ett större bråk på Koppardalsvägen i Avesta. Det talades initialt om att ”fler än 20 personer ska ha varit inblandande”.

Det befann sig ett 20-tal personer utanför en utbildningslokal i Koppardalen, men de flesta utan direkt inblandning i bråket. Tre utomstående personer, utan koppling till lokalen, hade kommit till platsen i bil. I samband med detta uppstod bråk. Flera personer som befann sig på platsen blev indirekt iblandade; några försökte avstyra bråket, medan andra endast bevittnade händelsen.   

Två personer, misstänkta för inblandning i bråket, hämtades senare under dagen till förhör, men frigavs därefter.

Det uppstod även ett bråk vi busstationen, senare samma onsdag. Det kan inte uteslutas att det finns ett samband med bråket i Koppardalen, men det är inget som är klarlagt ännu.  

Ytterligare ett bråk, samma onsdag, inträffade på ett asylboende i Avesta kommun. Den händelsen har inga kopplingar till de ovan beskrivna.

Förundersökning pågår gällande samtliga händelser.

Februari 2017

Överfallen i Högbo
I tisdags åtalades mannen som misstänks för överfallen i Högbo. Huvudförhandlingen, dvs. rättegången, beräknas pågå under flera dagar innan dom kan meddelas i målet.

Inbrott i södra Dalarna i slutet av 2016
I tisdags åtalades de tre männen som misstänks vara delaktiga i den inbrottsvåg som drabbat södra Dalarna.

Januari 2017

Inbrottsvågen södra Dalarna
De tre män som tidigare greps misstänkta för delaktighet i villainbrotten i länet är fortsatt häktade. Ny häktningsförhandling kommer att ske under nästa vecka.  Men glöm inte att flest villainbrott sker under årets mörkaste månader och att man fortfarande bör vara extra vaksamma. 

Extra insatt information angående inbrott! (2016-12-09)
Den inbrottsvåg som drabbat Avesta-Hedemora fortsätter. Polisen arbetar för att så snart som möjligt få fram en misstänkt gärningsperson.  

Inbrotten har skett i villor, garage och bilar. Även under dagtid.  

Jag uppmanar er att vara extra vaksamma och att ni tipsar polisen om iakttagelser. Se blankett som kan används som stöd.  

December 2016

Polisorganisationen
I den nya polisorganisationen har nu ”Nyläge 2” inträtt vilket betyder följande; Avestapolisen tillhör organisatoriskt lokalpolisområde Falun, och lokalpolisområdena i Dalarna ser nu ut så här:

 • Lokalpolisområde Borlänge, kommunerna: Borlänge, Ludvika, Smedjebacken, Säter, Gagnef
 • Lokalpolisområde Falun, kommunerna: Falun, Avesta, Hedemora
 • Lokalpolisområde Mora, kommunerna; Mora, Malung/Sälen, Orsa, Vansbro, Älvdalen, Leksand, Rättvik
Senast granskad 24 mars 2017.