• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl 08.00–16.30.
  Lunchstängt kl 12.00–13.00.

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta
  Besökstider:
  Måndag kl 09.00–16.30
  Tisdag kl 11.00–16.30
  Onsdag–torsdag kl 09.00–16.30
  Fredag kl 09.00–15.00

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Vuxenutbildning

Inom den kommunala vuxenutbildningen i Avesta kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå, yrkeskurser, lärlingsutbildning, utbildning i svenska för invandrare (sfi) och särskild utbildning för vuxna (lärvux). Du som studerar på högskola eller universitet har också möjlighet att använda studielokaler vid Campus Avesta i Koppardalen.

Drop-in tider studie- och yrkesvägledning

På tisdagar mellan kl 13.00-15.00 och fredagar mellan kl 09:00-11:00 kan du komma förbi och träffa studie- och yrkesvägledare utan att boka tid.

OBS! Inställd drop in tisdag 25/4 pga planeringsdagar.

Kontakt med vuxenutbildningen

Just nu har vi låg bemanning på vuxenutbildningen så förbered dig på att det kan ta tid innan du får svar från studie- och yrkesvägledare och administratörer.

Ändringar kring studier

Behöver du göra förändringar i pågående studier så kan du få räkna med att det kan ta upp till två veckor innan ändringen är gjord. I första hand gäller det att du planerar dina studier efter dina förutsättningar så att du inte behöver göra ändringar. Vid större förändringar ska du ta kontakt med studie- och yrkesvägledare för revidering av studieplan. Studerar du med CSN och gör ändringar så kom ihåg att meddela även dem.

Nytt datum-slutbetyg

Nu har regeringen ändrat slutdatum för utfärdande av slutbetyg, nytt datum är 1 juli 2020. Man har backat från det tidigare datumet 1 januari 2017 med hänvisning till att vissa äldre kurser inte kan omvandlas till betyg enligt gällande ämnesplaner och elever kan tvingas läsa fler kurser för att nå en gymnasieexamen än vad de hade behövt för ett slutbetyg. Ta kontakt med oss på Vuxenutbildningen om du har frågor.

Nyheter för Avesta 

Från och med våren 2017 kan du välja lärlingsutbildning inom ett flertal yrken. Läs mer under Utbildningar.

Nya datum för kursstart 

Alla nya datum för kursstarter/ sista ansökningsdag -2017 hittar du till vänster under fliken "Kursstarter, prövningsdatum och blanketter".

Nytt om Campus Avesta

Nu har vi rullat igång Campus Avesta igen, portarna är öppna för er som behöver ett ställe att studera på, skriva tentor, kopiera, lna datorer eller tillgång till grupprum. Du ska vara inskriven på en högskola/universitet eller yrkeshögskola för att använda lokalerna.

 

Senast granskad 24 april 2017.