• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Cykla och gå

Inom Avesta kommun finns cirka 60 kilometer kommunal gång- och cykelväg. Utöver det finns trottarer för gående. Kommunen har en vilja att utöka, sammanbinda och förbättra kvaliteten på gång- och cykelvägnätet. Gående och cyklister prioriteras vid snöröjning och väghållning. Arbete pågår kontinuerligt med att utveckla gång- och cykelvägar i kommunen.

Avesta kommun arbetar för att ta fram en långsiktig cykelplan. Läs mer om detta arbete i länken här nedan.

Du kan se det kommunala gång- och cykelvägnätet genom att trycka på kartan nedan. I kartan redovisas även luftpumpar för cyklar, tillgängliga för allmänheten. Luftpumparna finns i Avesta centrum (vid Markustorget), Skogsbo centrum och intill stationsbyggnaden vid Avesta/Krylbo station.

Kommunen har sedan september 2016 en gång- och cykelbarometer placerad på gång- och cykelvägen intill Dalavägen mellan Avesta och Krylbo. Den räknar antalet gång- och cykeltrafikanter som passerar. Barometern visar dagligen antal passerande samt totalt antal för respektive år.

Senast granskad 04 februari 2021.