• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Grundskola

På Karlbo skola har vi en hälso- och rörelseprofil där vi tillsammans arbetar för att eleverna ska förstå vikten av att leva ett aktivt och hälsosamt liv där daglig rörelse är ett givet inslag. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) är hälsa ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte endast frånvaro av sjukdom och svaghet.

På skolan har vi något som vi kallar skolpromenaden som är en slinga på en kilometer och vi strävar efter att alla elever och lärare skall ta sig runt promenaden minst en gång varje dag. Detta gör vi eftersom forskning visar att barn lär sig bättre och får bättre koncentrationsförmåga av att röra på sig samt för att grundlägga positiva vanor med rörelse som en naturlig del av vardagen. På skolan kan vårt elevhälsoteam även erbjuda motorisk träning för elever med sådana behov.

När eleverna kommer upp på mellanstadiet har vi utöver de två idrottslektionerna i veckan även ett lektionspass som heter hälsa. Där får eleverna förutom att röra på sig, lära sig mer om varför man ska röra på sig, hur rörelse påverkar oss på olika sätt, vad hälsa egentligen är och hur man kan göra för att förbättra sin hälsa.

 

Senast granskad 15 november 2021.