• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Tillfälligt serveringstillstånd

Serveringstillstånd kan ges för servering till allmänheten eller i förening, företag eller annat slutet sällskap. Det kan även avse en enstaka tidsperiod eller ett enstaka tillfälle, ett så kallat tillfälligt serveringstillstånd.

Du ska ansöka om tillfälligt serveringstillstånd om du vill servera alkohol vid enstaka tillfälle (eller flera tillfällen/flera dagar) till slutet sällskap, som till exempel en personalfest eller en föreningsfest. Om du vill servera alkohol till allmänheten under en dag eller en kortare period, exempelvis på festival, ska du också ansöka om tillfälligt serveringstillstånd.

För att räknas som slutet sällskap ska deltagarna vara kända innan arrangemanget och ha något gemensamt, som exempelvis att de ingår i samma förening eller är kollegor. Om medlemskap kan lösas i entrén är det inte ett slutet sällskap och inte heller om arrangemanget har annonserats ut till allmänheten.

För att kunna beviljas ett tillfälligt serveringstillstånd måste den som söker vara personligt och ekonomiskt lämplig det vill säga vara ekonomiskt skötsam, inte ha ett brottsligt förflutet och ha kunskaper i alkohollagstiftningen. Det krävs också att man som sökande kan verifiera hela finansieringen av en verksamhet.

En sökande måste ha rätt att disponera den lokal samt tillhörande lokaler och kök som sökande avse bedriva sin verksamhet i.

Senast granskad 27 september 2019.