• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.
  Påskstängt: Fredag 2 april till och med måndag 5 april.

  Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Familj, barn och ungdom

Alla önskar att barn ska få en trygg och god uppväxt, men ibland finns skäl att känna oro för att barn, ungdomar och familjer inte har det tillräckligt bra.

Alla föräldrarna är ansvariga för att barnet/barnen  får den omvårdnad och trygghet som de behöver. Periodvis kan man som förälder känna att man inte räcker till eller att barnet/tonåringen inte mår bra, inte finner sig till rätta till exempel hemma, på fritiden, i förskolan eller skolan.

Barnet eller ungdomen kanske visar tecken på riskfylld utveckling genom att missbruka eller begå brott.För det mesta finner familjen själv en lösning på problemen men ibland kan man som förälder behöva stöd och hjälp för att undvika att barnet får problem senare i livet.

Ett sätt att ta föräldraansvar är att söka stöd i sitt föräldraskap.

Stöd och hjälp

 Vi erbjuder olika typer av stöd och hjälp till föräldrar, barn och ungdom. Behovet kan se olika ut i olika situationer och våra verksamheter riktar sig till både vuxna, barn och ungdomar. 

Vissa stödinsatser är öppna för alla och du kan kontakta den verksamhet som du är intresserad av.Andra insatser kräver en utredning för att ta reda på vlket stöd du och/eller din familj kan behöva. Därefter tas ett beslut om aktuell insats så att rätt stöd och hjälp erbjuds.

Socialtjänsten erbjuder även omedelbar hjälp vid olika krissituationer.

Vuxna, barn och ungdomar är alltid välkomna att kontakta oss för diskussion om vilka vägar som kan leda till en positiv utveckling. 

Vad är en utredning? 

En utredning inleds för att ta reda på om du och din familj behöver hjälp och om behov av hjälp finns så utreds även vilken hjälp som är aktuell.En utredning omfattar olika områden som är viktiga för just dig.Tillsammans med dig och dina vårdnadshavare planerar vi vilka personer som vi ska ta kontakt med för att få en så bra bild av dig som möjligt.

När utredningen är färdig går vi igenom den tillsammans. 

Utredningen ska visa om det är något som behöver bli bättre för dig och vilket typ av hjälp och stöd som du kan erbjudas. 

En utredning och ett beslut kan även visa att du eller din familj inte får den hjälp ni önskar. Om du inte är nöjd med beslutet kan du överklaga till Förvaltningsrätten.

Så här överklagar du ett beslut till Förvaltningsrätten.

 • Stöd och hjälp

Senast granskad 13 februari 2019.