• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta 

  Besökstider:
  Måndag kl. 09:00-16:30
  Tisdag kl. 11:00-16:30
  Onsdag kl. 09:00-16:30
  Torsdag kl. 09:00-16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kö och placering

Du ansöker om förskola, familjedaghem och fritidshemsplats via e-tjänsten IST Förskola (tidigare Hypernet). Ansökan ska ske senast fyra månader före önskat startdatum för att platsgarantin ska gälla. Platsgaranti innebär att ditt barn efter fyra månader i kö är garanterad plats i någon kommunal förskola. Platsgarantin gäller inte för ansökan till pedagogisk omsorg och barnomsorg på obekväm arbetstid.

Ansökningsdatum styr din plats i kön och ditt förstahandsönskemål tillgodoses så långt det är möjligt. Om det är kö till den förskola eller pedagogisk omsorg du önskar, gäller följande turordning:

1. Syskon till redan placerade barn.
2. Barn som saknar barnomsorgsplats.
3. Omplacering/byte av förskola och pedagogisk omsorg till ett annat upptagningsområde. Detta sker oftast under höstterminen.

Om flera barn har samma ansökningsdatum och samma önskemål ska de äldre barnen placeras före de yngre. 

Förtur lämnas till barn som av kommunen bedöms vara i behov av särskilt stöd enligt skollagen 8 kapitlet § 14 (gäller förtur i tid, inte till viss förskola).

Vårdnadshavare som erbjuds plats på annan förskola/pedagogisk omsorg än den man önskat, kan tacka nej till erbjudandet och stå kvar i kön, men det innebär att väntetiden kan bli fyra månader eller längre innan du blir erbjuden en ny plats.

Senast granskad 15 maj 2020.