• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta 

  Besökstider:
  Måndag kl. 09:00-16:30
  Tisdag kl. 11:00-16:30
  Onsdag kl. 09:00-16:30
  Torsdag kl. 09:00-16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Landsbygdsutveckling

Läckra lokalproducerade grönsaker

Avesta kommun arbetar för att hela kommunen ska utvecklas, och att alla kommundelarna ska vara attraktiva att bo och arbeta i. Då är det viktigt att det finns både offentlig och kommersiell service, och att alla som bor i kommunen tar till vara landsbygdens natur- och miljökvaliteter.

Det är viktigt att hela kommunen fortsätter att utvecklas i en positiv riktning. Avestas landsbygd är levande med såväl gröna näringar som produktions- och tjänsteföretag. Goda och likvärdiga förutsättningar för människors resande, transport av gods och dialog via modern informationsteknologi är avgörande för landsbygdens invånare och företag.

För att alla kommundelar ska bevara sin attraktivitet är det också viktigt att både tätorter och landsbygd erbjuder god offentlig och kommersiell service. I enlighet med kommunens vision och översiktsplan ska landsbygdens natur- och miljökvaliteter tillvaratas och utvecklas både för nuvarande invånare och som attraktionskraft för besök och inflyttning.

Landsbygdsutveckling, möjligheten att påverka den bygd där man bor, förutsätter initiativ och engagemang från människor lokalt, var för sig och tillsammans i grupper och föreningar.

Folkare Landsbygdsforum (kommunens kommunbygderåd) har möjlighet att ge aktivitetsstöd till mindre aktiviteter eller utvecklingsprojekt. Se rullgardinen till vänster: Folkare Landsbygdsforum. 

Här hittar du Program för Landsbygdsutveckling i Avesta kommun.

Du kan även ladda ner Landsbygdsprogrammet här.

Senast granskad 16 augusti 2019.