• Skriv ut
 • Kontakt
 • L L Lättläst
 • Kontaktinformation

   

  Mejla Tillväxt Avesta, Avestas näringslivsenhet:  

  tillvaxt@avesta.se 

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta 

  Besökstider:
  Måndag kl. 09:00-16:30
  Tisdag kl. 11:00-16:30
  Onsdag kl. 09:00-16:30
  Torsdag kl. 09:00-16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Starta, etablera och driva företag

Avesta kommun arbetar ständigt med att förbättra de lokala förutsättningarna för dig som företagare. På följande sidor om näringsliv och företagande hittar du information som vänder sig till dig som är eller vill bli företagare.

Från Avesta kommuns näringslivsenhet Tillväxt Avesta, får du som företagare återkommande information om vad som händer i kommunen. Tillväxt Avestas medarbetare genomför företagsbesök, arrangerar företagarfrukostar och utbildningsinsatser. Som företagare ska du också hos oss kunna få råd och stöd som ökar dina möjligheter att utveckla ditt företag och dina resultat. Givetvis gäller detta både om du har ett större företag med flertalet anställda eller om du är soloföretagare,  i tätort eller på landsbygd. Bransch spelar heller ingen roll.

För många är Avesta känt för sina två basindustrier Outokumpu och Stora Enso Fors. Men Avestas näringsliv består av en lika stor offentlig verksamhet  samt  en tredjedel av småföretagande. De senaste åren har fler företag som KappAhl, Rusta, Burger King och Subway etablerat sig i kommunen. Flera stora kedjor har vuxit ur sina lokaler och flyttat till nya. Sommaren 2019 väntas Biltemas största butik i Dalarna öppnas vid landmärket Dalahästen. Arbetet är i full gång.

Du kan också läsa vårt nyhetsbrev Tillväxt informerar som kommer ut ungefär en gång i månaden.

Senast granskad 29 september 2020.