• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag, Onsdag, Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 19:00
  Fredag kl. 09:00 - 15:00

  OBS! 22-23 januari har vi begränsade öppettider för besök p.g.a. planeringsdagar. Besöksdisken håller öppet kl. 12:30-16:30 under dessa två dagar. Tisdag 29 januari är det stängt hela dagen p.g.a. utbildning.

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

UF / Ung Företagsamhet

UF-företag innebär att gymnasieungdomar får möjlighet att pröva på att driva ett företag under gymnasietiden.

I gymnasiekursen ingår också att UF-företagen bedöms i lokala och regionala mässor, med målet att få representera sin kommun och sitt län i Sverigemästerskapen och Europamästerskapen. 

Avestas senaste UF- mästare är Tea For You UF. Företaget består av Isabelle Lövgren, Jonna Avelin, Gustav Slagbrand och Helena Bolin Dybring. Företaget gör sina egna teer från grunden.

På andra plats kom Butterfly UF som säljer budskapsarmband med texten "Du har en plats". Det är till för att stödja de som lider av psykisk ohälsa, och för varje sålt armband går 25 kr till Hjärnfondens satsning på forskning om depression och ångest.

Trea blev Keep It Fresher UF som säljer silikondukar. Silikondukarna är en förbättring av de traditionella engångslösningarna som finns i handeln. De bildar ett lufttätt lock som skyddar mot lukter och håller maten fräsch. 

Årets wildcard gick till CupLight UF som tillverkar doftljus av ekologiskt sojavax med en sprakande träveke av återvunnet material.

Priset Årets monter gick till F3an UF. De är ett företag som tillverkar och säljer trädgårdsdekorationer till företag och privatpersoner. På bild nedan Anton Sjöström, Adam Lundell och André Morelius.

Mer om senaste lokala mässan.

 Mer om Ung Företagsamhet

Bli rådgivare till ett UF-företag!

Med din erfarenhet från arbetslivet är du en viktig tillgång för UF-företagarna och genom ditt engagemang får eleverna inblick i näringslivet och tillgång till en rad nyttiga kontakter. Som rådgivare blir du också automatiskt medlem i föreningen Ung Företagsamhet under ett läsår. Att vara medlem är kostnadsfritt. Läs mer här!

Huvudansvaret för företaget har UF-företagarna själva, men tillsammans med dig har de bättre förutsättningar för att lyckas med sitt företag.

Läs rådgivarguiden & mötesguiden

I rådgivarrollen ingår att:

•vara tillgänglig för UF-företaget

•skapa förståelse för olika funktioner och roller i ett företag

•förmedla kunskap inom ditt område

•förmedla kontakter

•följa UF-företagets ekonomiska utveckling

•vara delaktig i UF-företagets utvärdering

•stödja och hjälpa UF-företaget inför mässor och tävlingar

Kontakta Stina Lundkvist, Tillväxt Avesta, för frågor. Telefon: 0226-645691

Senast granskad 29 mars 2018.