Information till vårdnadshavare gällande Covid-19

Publicerad: 2020-11-12, kl 20.21

Bildningsförvaltningen följer information och rekommendation från Folkhälsomyndigheten, Regeringen och Krisinformation. På Skolverkets hemsida finns det även riktad information om frågor som rör barn och elever utifrån Covid 19.

Lekpark

Läget är allvarligt och alla behöver ta ansvar och bidra till att begränsa smittspridningen. Håll ut, håll avstånd, håll på rutinerna, tvätta händerna och samtala med varandra. Anpassningarna på förskolan är till för säkra upp arbetsmiljön för såväl stora som små.

Vi har säkrat upp våra städ- och hygienrutiner sedan i våras, men dessa kan komma att förstärks ytterligare samtal sker med städ-enheten. Observera att det vi gör är för att minska alla former av smittspridning. Det handlar om skärpta hygienrutiner, inköp av skyddsutrustning (visir, handskar, förkläden och munskydd) till förskolan, dvs för att användas vid behov. Konferenser och utbildningar för ledning och personal begränsas i fysisk form.

Vi anpassar oss efter rådande läge utifrån kommunala, regionala och nationella riktlinjer och får vara beredda på fler och begränsande restriktioner som vi måste anpassa verksamheten för.

Den nationella intentionen är att förskolan ska vara öppen, men för att vi ska kunna ha verksamheten öppen, måste vi anpassa oss och vidta åtgärder för att minska på smittspridningen utifrån kända risker. Barnen som deltar i verksamheten ska vara friska och påvisa ett allmäntillstånd som innebär att man kan delta på allt som är planerat. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Förskolans verksamhet genomförs både ute och inne, men för närvarande är vi ute i hög utsträckning, vilket innebär att barnen behöver ha tillgång till kläder/skor för utomhusbruk.

Här kan du läsa hela informationen från förskolan.