• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Skolstart i grundskolan

Publicerad: 2020-08-10, kl 10.38

Tisdag 18 augusti börjar höstterminen för kommunens grundskoleelever. På grund av det rådande corona-läget kommer skolstarten att kunna bli lite annorlunda och en del traditioner kommer inte att kunna upprätthållas på våra skolor.

elev

För att genomföra skolstarten i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer, kommer vi den 18 augusti att samlas klassvis utomhus på skolgården eller annan anvisad plats. Eventuella avsteg från detta meddelas särskilt av respektive skola.

För att undvika trängsel och att alltför många personer vistas i samma lokaler under dagen behöver vi också hålla nere föräldrars medverkan under dagen till ett absolut minimum. De föräldrar i åk 1 och förskoleklass som känner ett mycket stort behov av att delta mer än på samlingen utomhus ombeds att kontakta respektive skola för att tillräckliga anpassningar ska kunna planeras. För övriga årskurser genomför vi skolstarten utan andra vuxna i skolan än personal och elever i skolans lokaler.

I övrigt genomför vi skoldagarna under höstterminen tillsvidare med samma restriktioner och rutiner som under slutet av vårterminen avseende handtvätt, och åtgärder för att så långt det går undvika trängsel, samlingar och situationer som kan leda till smittspridning.

Frågor om hur enskilda skolor valt att anpassa skolstart och undervisningen i allmänhet besvaras av respektive skola.

Jerker Olofsson, Bildningsförvaltningen