• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag, Onsdag, Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 19:00
  Fredag kl. 09:00 - 15:00 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Prövning

Om du vill höja eller saknar betyg i en viss kurs kan du göra en prövning. Det innebär att du på egen hand läser in en kurs enligt kursplanen och skriver en prövning i hela kursen. Du ansvarar själv för att ha tillräckliga kunskaper för en prövning. Ansökan om prövning ska ha kommit in fyra veckor före det aktuella prövningsdatumet samt kvitto scannats och laddats upp på Mina sidor. Ansökan och datum för prövning hittar du genom att klicka här.

OBS! Betald avgift för prövning du antagits till återbetalas ej.
Det går inte att flytta fram prövningsdatum man ansökt till. Man måste i så fall ansöka om prövning på nytt.

Avgiftsfri prövning: Gäller för dig som har betyget F eller IG från gymnasieskolan eller vuxenutbildningen i den kurs/kurser som ansökan gäller. Du har möjlighet att göra en (1) kostnadsfri prövning. Gäller även för dig som gör en prövning efter validering.

Prövning med avgift: Gäller för dig som vill göra prövning i en ny eller redan godkänd kurs. Till exempel för dig som vill höja ett betyg. Det kostar 500 kr per kurs och den ska vara betald innan prövning.
Betala prövningsavgiften till bankgironummer 337-8841. Märk med nr 36310-47002, ditt namn, personnummer och vilken kurs det gäller. Om ditt namn, personnummer och kurs saknas på inbetalningen är inte betalningen godkänd.

 

Senast granskad 04 mars 2019.