• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag, Onsdag, Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 19:00
  Fredag kl. 09:00 - 15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avbrott och förändringar av studier

Av olika anledningar så kan man behöva avbryta sina studier. Det kan vara sjukdom och andra oförutsedda händelser. Ibland är det så att skolan avbryter studierna för studerande. Då har man inte varit aktiv nog.

För att få behålla sin plats på grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen så måste du vara aktiv och följa din individuella studieplan i dina kurser. Efter 21 dagar avbryts dina studier om du inte varit aktiv i Hermods lärplattform NOVO.

Behöver du göra förändringar i pågående studier så kan du räkna med att det kan ta upp till två veckor innan ändringen är gjord. I första hand gäller det att du planerar dina studier efter dina förutsättningar så att du inte behöver göra ändringar. Vid större förändringar ska du ta kontakt med studie- och yrkesvägledare för revidering av studieplan. Studerar du med studiemedel från CSN och gör ändringar så kom ihåg att meddela CSN. Vid förlängning av pågående (startad) kurs ska man kontakta Hermods. 

När det gäller studietakt, är det den studietakt du har valt vid ansökningstillfället som gäller. Behöver du ändra studietakten efter att ansökningstiden gått ut, måste du göra avbrott på de studier du sökt samt göra en ny ansökan med den studietakt du vill ha. Du gör både avbrott och ny ansökan hos Vuxenutbildningen. 

Senast granskad 22 oktober 2018.