• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Arbetsförmedlingen flyttar till Koppardalen

Publicerad: 2018-05-31, kl 11.28

Så kom då beskedet – Arbetsförmedlingen flyttar till Koppardalen. När Tillväxt Avesta bjöd in till försommarens sista Företagarfrukost, stod Mattias Olofsson, ansvarig för Arbetsförmedlingen i södra Dalarna, på plats och berättade om planerna på att flytta in i lokaler på Polervägen 12 i Koppardalen.

AF och Gamla Byns VD tittar på de nya lokalerna.
Mattias Olofsson på Arbetsförmedlingen och Gamla Byn AB:s VD Jan Näslund titta de på de lokaler som AF ska flytta in i nästa år.

De nya lokalerna ligger på övre våningen där Koppardalens Utvecklingscentrum och Restaurang Koppardalen redan är etablerade.

Arbetsmiljön och det faktum att lokalerna i de befintliga lokalerna på gågatan inte har varit ändamålsenliga, har varit skäl till att myndigheten sökt sig nya lokaler. Nu ser man fram emot att få större ytor, både för personal och kunder.

Men digitaliseringen har också påverkat valet av flytt.

- De tjänster och verktyg som Arbetsförmedlingen har eller kommer att ha tillgängliga för våra arbetssökande, innebär att vi kan samlokalisera verksamhet med Hedemora, även om det kommer att finna en lokal kvar där även i framtiden.

Förutom Arbetsförmedlingen är det tänkt att flera myndigheter ska följa med till de cirka 1500 kvadratmetrarna i Koppardalen

- Vi hoppas kunna flytta in i början av 2019. Avtalet är påskrivet, berättade Mattias Olofsson.

Temat för vårens sista företagarfrukost var nyheter i form av nyetableringar, nysatsningar och nyinvesteringar. I det sammanhanget kunde W-Dala Miljö och Byggförvaltnings t f chef Ulf Lademyr berätta om flera, nya byggprojekt vad gäller nya bostäder, som väntas komma igång inom kort.

- Det kommer att byggas minst 100 nya lägenheter det kommande året. Bland annat på två tomter på Corneliusgatan, där Swedish House Construction och Heminvest kommer att bygga 14 respektive 7 lägenheter. På Dalergränd har en stockholmsfirma och ett Falu och ett Avestaföretag visat intresse av att bygga 30-talet lägenheter var, berättade Ulf Lademyr.

Han hoppades också att byggandet av de 10 lägenheterna på Blinkastigen snart ska komma igång samtidigt som Sundhs fastigheter snart öppnar dörrarna till sitt nya hus på Markusgatan.

När det gäller bostadsbyggande berättade Jan Näslund, VD för Gamla Byn AB, om det bolagets pågående satsningar. Dels ett kombinerat äldreboende och förskola på Balders Hage. Dels ett kombinerat trygghetsboende med ordinarie lägenheter på gamla Badhustomten. Inflyttningsklart väntas projekten bli i årsskiftet 2019-2020 respektive hösten 2020.

När det gäller industrilokaler noterade han samtidigt att uthyrningsgraden på lediga lokaler hos Industristaden AB, sjunkit rejält de senaste två åren.

- För två år sedan hade vi 18.6 procent tomma lokaler. Idag är vi nere på 6.9 procent och innan året är slut ska vi bara ha 5procents lediga lokaler kvar, sa Jan Näslund.

När det gäller nyetableringar lät ägarna till den nya butiken På Pall meddela att de valt Avesta efter att ha hållit koll på orten under en tid. Deras tidigare butik i Sala har de därmed lagt ner och flyttat till Avesta där de nyligen flyttat in i 800 kvadratmeter rustade ytor i City Huset. Företaget som ska sälja bland annat krukor och heminredning kommer att ha söndagsöppet.

Kommunalrådet Lars Isacssons presentation om vad som händer i kommunen, inleddes med att han lyfte årets Avesta Art-utställningen Illusion-Allusion, Visentparken, ny konst och attraktioner i Sportparken men också de pågående och grundläggande arbetena för Biltema i Dalahästområdet.