• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta kommuns Företagarfrukost i juni

Publicerad: 2020-06-18, kl 08.54

Välkommen till juni månads företagarfrukost i Avesta! Det är återigen dags att ta del av en Företagarfrukost - på digitalt vis. För övrigt den sista Företagarfrukosten för den här våren.

en kaffekopp och en dataskärm
Nu kan du ta del av junis Företagarfrukost - digitalt.

Vi inleder som vanligt med att vårt kommunalråd Lars Isacsson får ordet.

Vi tackar för den informationen och uppskattar att det trots coronaläget faktiskt finns en hel del att glädjas åt. Förutom det som Lars berättade så har vi etableringar på gång i exempelvis Åsbo, som kommer att generera upp emot 40 nya arbetstillfällen.

Fler jobb kan det också bli hos Saneringsföretaget Polygon, som i början av maj flyttade in i Postens före detta lokaler på Krongjutaregatan 9 i Avesta. Polygon har 12 st anställda i Avesta idag, men har planer på att växa ännu mer. Därmed är det dags för er att träffa Anne-Sofie Wikström som är distriktschef på Polygon. Hon ska bland annat förklara varför företaget vill växa just i Avesta.

 

Men företagande är inte bara handel och industri. En stor bransch i Avesta är faktiskt musik. Många musiker driver egna företag, men som nu har det kämpigt. Visserligen släpps det faktiskt mer musik på skiva än tidigare, men live-spelningar är som bekant inte tillåtna. För alla dessa musiker finns dessbättre resurs - och produktionscentrumet Dalapop som kan ge stöd och råd.

Vi lämnar över ordet till verksamhetsledaren Pelle Andersson på Dalapop som berättar om läget för musikbranschen så här i coronatider.

 

Vi tackar Pelle för den rapporten.

Och vi hakar på Pelles tråd om att stödja våra egna på olika sätt. Ett kan vara att hemestra. I dagarna har tidningen Visit Dalarnas Södra Dalarna "Just nu" kommit ut. Här kan du läsa den digitalt men i blädderversion.
Vill du semestra i hela Dalarna kan du läsa magasinet Dalarna (utgivet av Visit Dalarna) digitalt, där du får tips på utflykter och äventyr.

Till slut vill vi bara påminna om att...
... det är bara tillsammans som vi kan bromsa smittan!

Därför vidarebefordrar vi här MSBs - Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap - checklista för att vi alla aktörer, vare sig vi är företagare, organisationer, eller arrangörer av verksamheter, påminns om vad vi faktiskt kan göra för att begränsa smittspridningen av Corona Covid-19.

 • Gör en riskbedömning och ta fram åtgärder för att minska risken för smittspridning.
 • Ta fram instruktioner och rutiner samt utbilda din personal därefter.
 • Informera besökare och kunder om vad som gäller.
 • Se till att det inte uppstår trängsel.
 • Se till att det finns möjligheter att tvätta händerna med tvål och vatten eller tillhandahåll handsprit.
 • Säkerställ en lämplig nivå på städning av ytor och utrymmen som nyttjas mycket.

Ha nu en skön sommar, med mycket bad och sol. Tänk på att hålla ut, hålla avstånd och hålla kontakt. I bästa fall kommer vi att kunna ses som vanligt i höst!

önskar

Anders, Carina, Stina, Erica och Kerstin på Tillväxt Avesta