• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Bolundens fastigheter köpta av SBB

Publicerad: 2018-07-05, kl 09.36

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB har förvärvat bolaget Bolunden. Därmed har SBB – som bolaget kallas – förvärvat två samhällsfastigheter med äldreboende och utbildning samt 35 bostadsfastigheter för ett totalt fastighetsvärde om cirka 730 miljoner kronor. För hundratals Avestabor innebär det här köpet att de fått en ny fastighetsägare.

Lars Isacsson och Iilja Batljan VD för SBB möttes så sent som i Visby och Almedalen.
Lars Isacsson och Iilja Batljan VD för SBB möttes så sent som i Visby och Almedalen.

-  Det är mycket glädjande att ett så stort och växande fastighetsbolag som SBB tror på Avesta och Horndal och förvärvar fastigheter i vår kommun, säger Lars Isacsson, kommunstyrelsens ordförande i Avesta, som träffade grundaren till bolaget Iilja Batljan den gångna veckan i Visby och Almedalen.

- Vi har haft en mycket bra dialog med VD:n Iilja Batljan och beskrivit Avestas positiva utveckling. Sen är det inte att sticka under stol med att Googles markköp gett eko och ökat intresset för Avesta kommun.

Lars Isacsson påpekar också att SBB är ett mycket offensivt företag och hoppas att det ska hända mer spännande saker framöver i Avesta.

Ilija Batljan som är grundare och VD av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, har en bakgrund som landstings- och kommunpolitiker i Stockholms läns landsting respektive Nynäshamns kommun. Iilja Batljan har också varit styrelseordförande för Södertörns högskola. Sitt bostadsbolag startade han 2016. Det tilldelades priset som Årets fastighetsbolag vid Fastighetsgalan 2018. Det är ett bolag som nu alltså växer. 

- Med detta förvärv stärker vi vår position som det ledande fastighetsbolaget i Norden inom segmenten samhällsfastigheter och bostäder. Med förvärvet fortsätter SBB att växa i Stockholmsregionen och på våra starka bostadsmarknader Oskarshamn och Dalarna, säger Ilija Batljan

Men varför satsar du i Avesta?

- Avesta är en kommun med framtidsutsikter. Vi vill genom vår etablering och vårt samarbete med kommunen bidra till fortsatt stark utveckling.

I det köp som SBB nu genomfört ingår förutom cirka 900 lägenheter ibland annat Avesta, Horndal och Oskarshamn, även cirka 12 000 kvadratmeter samhällsfastigheter med hyresintäkter om cirka 18,5 Mkr. Samtliga samhällsfastigheter är uthyrda med en genomsnittlig, återstående hyreslängd på 6,5 år. Bostadsfastigheterna ger 57, 5 miljoner i hyresintäkter. Största hyresgäst är dock fortfarande Stockholms Stad som svarar för 17 % av de totala hyresintäkterna.

Köpet av Bolunden (som sålts av Langold Properties) har finasierats med eget kapital och banklån.