• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Coronasäkert när Jula slog upp dörrarna

Publicerad: 2020-11-20, kl 12.32

Intresset för Julas etablering har varit stort. Så till den grad att varuhuschefen Roy Rakkenes valde att smygöppna butiken redan kl 8 på fredagen.

- Då stod kunder ute och väntade. Med tanke på coronareglerna valde vi att börja släppa in redan då, för att det inte skulle uppstå trängsel, berättade Roy.

Julas varuhuschef Roy Rakkenes mäter upp säkert coronaavstånd till kommunalrådet Lars Isacsson
Coronasäkert. Det var vad som gällde när Jula öppnade sin 58:e butikk i Sverige. Plats: Dalahästens handelsplats i Dalarna.

En timme senare besöktes den nya butiken av kommunalråd Lars Isacsson som välkomnade både Roy och hans familj men framför allt Jula till Avesta.

- Vi vill lyckönska företaget och hälsa dem välkomna till Avesta. Det är jättekul att handeln utvecklas i Avesta, säger Lars Isacsson, som samtidigt betonar vikten av att såväl Dalahästens Handelsområde som Centrumhandel kan utvecklas.

- Jag tror på att handel föder handel. Och här i Avesta är det inte fråga om antingen eller när det gäller utvecklingen av centrum och Åsbo. Det är både och!

Fredagens invigning innebar att Julas 58:e varuhus öppnade i Sverige. Till skillnad från många andra invigningar så skedde dock  denna utan traditionella festligheter Att öppna en så stor butik mitt i den rådande pandemin är också mycket speciellt. Därför har Jula beslutat att alla kampanjer och öppningserbjudanden som vanligtvis erbjuds de första dagarna, nu ska spridas ut över en längre tid för att på så vis ge möjligheter för kunderna att ta del av dem.

- Vi har också lagt stor vikt vid en coronasäker miljö. Vi erbjuder handsprit och vi har väktare som ser till att folk inte trängs och att inte för många vistas i butiken samtidigt. Vi ska vara ett coronasäkert varuhus, förklarar Roy Rakkenes.

Jula är också en av de första certifierade aktörerna på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att alla kassor försetts med plexiglas och annan skyddsutrustning.

Att Jula valt att etablera sig i Dalahästens Handelsområde beror på att bolaget ser Åsbo som en  växande handelsplats med många goda grannar.

- Vi tror att det här är rätt placering. Vi har lika långt till Borlänge som Västerås, men hit är det lätt att ta sig. Lätt att nå genom att bara svänga av riksväg 70. Vi har redan hört av folk som tycker det är skönt att slippa åka till de stora köpcentrumen, berättar Roy Rakkenes.

Han påpekar också att regionen är  spännande med förutsättningar för att handeln kan utvecklas.

För många har etableringen också inneburit ett jobb. Intresset har varit stort bland de sökande.

- Vi kommer att vara 16 anställda nu till en början. Sedan får vi se hur fortsättningen bli, säger Roy Rakkenes.

 

 • Roy Rakkenes, varuhuschef på Jula tog emot blommor och välkomsthälsning av kommunalrådet Lars Isacsson och näringslivschef Anders Åkerström. Handslaget fastnade dock - av coronaskäl - i luften.