• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Företagarfrukost september

Publicerad: 2020-08-31, kl 16.00

Så börjar livet gå tillbaka till vanliga rutiner igen. Åtminstone så vanligt som man kan tala om i coronatider.

Den fortsatta pågående pandemin innebär bland annat att Tillväxt Avesta, fortsätter att hålla sina företagarfrukostar digitalt. Därför hälsar vi dig härmed välkommen till septembers företagarfrukost.

Bild på en dator och en kaffekopp med testen Tio goda anledning att flytta till Avesta

Men vi vill redan här och nu intyga att vi saknar våra träffar med er. Inte bara för att det är ett tillfälle för oss att tala om vad vi gör, eller låta företag i vår kommun presentera sig, utan också se hur våra träffar innebär att ni nätverkar. Vi vet att det till och med gjorts affärer vid frukostborden. 
Så vi längtar tills vi kan ses och umgås på ett som vi tycker normalt sätt igen.

Men tills dess är det den digitala tekniken vi använder oss av. Och som vanligt startar vi detta frukostmöte genom att ge ordet till vårt kommunalråd Lars Isacsson:

Avesta har som första kommun i Dalarna tillika pilotprojekt, gått in i ett projekt som kallas Trygga Avesta. Det leds av stiftelsen Tryggare Sverige samt Svenska Stadskärnor och har till syfte att förbättra samt främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området med målet att skapa ett tryggare centrum. Arbetet är inriktat på att finna nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar.

Häromsistens redovisade stiftelsen Tryggare Sverige en undersökning de gjort om var i de centrala delarna i Avesta som Avestaborna känna sig osäker och otrygg.  Utifrån den har analyser tagits fram och förslag till en handlingsplan.

Torsdag 3 september mellan kl. 13.00-16.00 samlas intresserade - såväl polis och kommun som fastighetsägare och butiksägare - till en workshop. Är du intresserad av de här frågorna och / eller vill delta, kontakta Filip Mauritzson som är kommunens säkerhetssamordnare tillika projektansvarig för Trygga Avesta. Han har tel: 0226-64 50 99 eller mejla filip.mauritzon@avesta.se.

När det gäller Tillväxt Avestas arbete i höst överlämnar jag härmed ordet till vår näringslivschef Anders Åkerström:

 

Även om det är en tuff tid vi lever i så finns det säkert flera av er som går och funderar på nya idéer, nya verksamheter men också på hur det ska finansieras. Under september månad arrangerar Dalarna Science Park flera webbinarier (videosända föreläsningar) med bland annat rubrikerna Produktion utan råvara (avseende nya, hållbara näringar) och Så tänker en investerare. Du kan ta del av föreläsningarna genom att gå in på www.dalarnasciencepark.se/ och där både läsa mer om de och andra föreläsningar samt anmäla dig.

Dalarna Science Park är en innovationsarena som stödjer utveckling av talangfulla människor och företag med ambitioner.

Nu lämnar vi ordet till Stina Lundkvist på Tillväxt Avesta:

Blev du nyfiken på vår webbsida baraiavesta.se? Den hittar du här.
Har du något smultronställe du vill berätta om, eller varför du valt att bo och verka i Avesta? Ring då Stina Lundkvist på tel: 0226-64 56 91 eller mejla: stina.lundkvist@avesta.se.

 

Det var allt för den här företagarfrukosten. Vi ses och hörs igen om ungefär en månad.

Med vänliga hälsningar 
Tillväxt Avesta med Anders, Carina, Stina och Kerstin.