• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Fotbollsfesten blev en succé trots förlust

Publicerad: 2018-07-09, kl 13.18

Vilken succé! Visserligen förlorade Sverige mot England i kvartsfinalen, men stämningen och gemenskapen i Avestaparken - där matchen visades på stor-TV - var på topp.

- Det blev verkligen den publikfest vi ville att det skulle bli, berättar Mikael Westberg, bildningsstyrelsens ordförande.

Det var näst intill fullsatt i Avestaparken när kvartsfinalen i årets VM visades på stor skärm.
Det var näst intill fullsatt i Avestaparken när kvartsfinalen i årets VM visades på stor skärm.

När det stod klart att Sverige tagit sig till kvartsfinal i Fotbolls-VM 2018, som planeringen för en ny, gemensam fotbollsfest startade. Med Stefan Lövens besök i Sportparken och alla VM-lagsprofilers tacktal till bland annat Avesta i klart minne, så var det naturligt att arrangera en ny fest.

På lördagseftermiddagen kunde därför hundratals Avestabor samlas, för att se och uppleva fotbollsfesten gemensamt i Avestaparken. Över 500 personer i alla de åldrar, kom dit. Många av dem hade Sverigetröjorna på sig.

Föreningsvärd var IK Juno som grillade över 600 korv och bjöd på Festis.

- Vi visade upp klippen från Aftonbladet där Avestabor lyckönskade landslaget, men också hälsningar från Avestabor som var på plats i Ryssland och skulle precis se matchen, berättar Mikael Westberg som är mycket nöjd med arrangemanget och intresset för fotbollsfesten.

- Det var många som sa; "Vilken fest! Vad roligt att vi fick komma och se det här tillsammans, och tackade Avesta kommun för det". Det var roligt att höra.