• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Alla parhusen på Älvbrovägen sålda

Publicerad: 2020-06-17, kl 08.16

I början av oktober flyttar de första husägarna in på Älvbrovägen 2-10; ett litet men helt nytt bostadsområde, några långa stenkast från Avesta centrum med Salomonsån i söderläge.
Det handlar om 10 parhus som med en förvånansvärd snabbhet har byggts upp under våren. Initiativtagare är Berton och Bim Arespång med företaget Bibera AB.

Fem parhus som är under uppbyggnad
Här, vid Älvrbovägen och intill Salomonsån ligger de nya, parhusen som byggts i rekordfart.

- Egentligen föddes idén när vi flyttade in i ett liknande hus i Mariestad. Vi tyckte så mycket om huset och den smarta lösningen att jag tänkte att så här borde fler få bo.

Efter kontakter med bank och byggfirma, gällde det bara att hitta platsen för de nya husen. Den hittade han i Avesta, mitt emot tennishallen längs med Älvbrovägen. Efter att alla nödvändiga avtal och bygglov klarats av har nu de fem parhusen snabbt växt upp under våren.

- Alla tio fastigheter är sålda, och för det hus som färdigställts först, kan inflyttningen ske i höst, säger Berton Arespång som är initiativtagare och genom företaget Bibera AB också projektör.

- Här har jag framför allt varit med och hållit i kontakterna och processen. Bygget har utförts av RM Bygg AB i Hedemora och husen har sålts av Svensk Fastighetsförmedling i Avesta.

Enligt honom själv är det konstruktionen och den smarta lösningen av husen, som varit avgörande för att hålla nere kostnaden. Varje hus har en boyta på 90 förutom ett uterum om 14 kvadrat.

Intresset har varit stort för de nya husen som ligger i söderläge ner mot sluttningen till Salomonsån. Kommer då Berton Arespång att bygga fler, liknande parhus i Avesta?

- Ja, det är inte omöjligt. Nu har vi visat att vi kan. Och nu kan eventuella spekulanter också se hur det ser ut. Nu gäller det bara att hitta ett område som passar.  Och vi kanske har hittat ett tänkbart…