• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Visit Dalarna bjöd in till workshop

Publicerad: 2018-05-03, kl 19.41

Visit Dalarna har bjudit in företag och föreningar till en diskussion kring besöksnäringen i Avesta. När nu den regionala planen för Dalarna är klar, vad vill de då plocka ut och börja jobba med som passar i er kommun?  Det var temat för mötet 24 april. 

Företrädare för besöksnäringen i Avesta träffades för workshop.
Företrädare för besöksnäringen i Avesta träffades för workshop.

Som hjälp hade man de teman som plockats fram för länet Dalarna. Det är också inom dessa som Visit Dalarna och vår affärsutvecklare Pia Wallner kan bidra genom produktutveckling, kunskap om paketering, kurser och kompetensutveckling. De företag och föreningar som var på plats såg en hel del möjligheter som passade oss bättre än andra. Vi kände oss starka inom outdoorsegmentet, kanske ”outdoor sommar” i första hand, och såg möjligheterna inom vandring och cykel som något som kan passa flera aktörer.

Men det fanns också idéer kring att ta fram produkter inom ”Lugn och ro”, som är en trend som kommer i denna ”uppkopplade” vardag. Det gällde ju att kunna se affärsidéer och kommersiella möjligheter i de förslag som kom fram.

Deltagande boendeanläggningar och föreningar bestämde sig för en nästa träff där man mer i detalj börjar ta fram produkter, och i ett första skede vill man titta närmare på de leder som finns för cykel och vandring. Hur kan vi tillsammans med varandra; kommunen, företag och föreningar och organisationer ta nästa steg?

Nästa träff är på gång! Vill du vara med? Kontakta Pia Wallner: 0225-341 21.