Besök: Kungsgatan 32, Avesta.
    Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

Kocklandslaget kommer till Nordanö skola

Publicerad: 2018-10-05, kl 10.27

Nordanö skola har vunnit en recepttävling och kommer få besök av Svenska Kocklandslaget.

Kristina Steinkamp, kock och köksansvarig på Nordanö skola, deltog i en rikstäckande tävling som Santa Maria anordnat. Tävlingen gick ut på att skapa ett inspirerande recept som var användbart i den verksamhet som Kristina representerar och som fungerade att laga för många, där en av Santa Marias nya kryddblandningar skulle ingå.

Kristina på Nordanö skola skickade in ett recept på en fiskrätt hon kallar Citronlax i tortillabröd och vann tävlingen!

Kocklandslaget uppställda tillsammans
Fotograf: Per-Erik Berglund/Znapshot

Vinsten består i att team manager för kocklandslaget, Fredrik Andersson, kommer till köket på Nordanö skola och arbetar med Kristina den 5 november.

”Jag är jätteglad över att ha vunnit och att det var just mitt bidrag som blev utvalt. Kan inte helt smälta det, att lilla Nordanö skola vann. Det är en ära att få hit kocklandslaget” säger Kristina Steinkamp om vinsten.

”Vi är otroligt stolta!” säger Katarina Magnusson, enhetschef på Kostenheten Avesta kommun.

Två rätter kommer att serveras till skolans elever och lärare den aktuella dagen. Självklart är det vinnande bidraget Citronlax i tortillabröd en av rätterna. Den andra rätten är vegetarisk och har inspirerats av Kocklandslaget – Grillad blomkål med pulled oatsröra, romansallad, koriander och nachos.

”Vi från Avesta Kommun och Bildningsstyrelsen tycker det är fantastiskt roligt att vi har sådana fina inspirationskällor ute i våra kök. Det är viktigt att våra barn, elever och äldre får möta intressant, god och nyttig mat!” säger Mikael Westberg, Bildningsstyrelsens ordförande.

Nordanö skola ligger i en naturskön miljö en bit utanför Avesta. På skolan är det 58 skolbarn (Förskola till klass 3) och 10 lärare.

Pressträff
5 november, från kl. 09:30.
Press är välkommen att besöka Nordanö skola under dagen då Kocklandslaget finns på plats.

Katarina Magnusson, Enhetschef Kostenheten
katarina.magnusson@avesta.se