• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Hjälp oss att hitta outnyttjade hus och fastigheter i vår kommun

Publicerad: 2020-08-06, kl 12.57

Idag finns hus som står tomma runt om på Sveriges landsbygder. Vi vet även att många vill bo på landet och att utbudet inte är så stort. Därför kommer Avesta kommun att starta en inventering av antalet tomma bostadshus och fastigheter, för att öka möjligheten för fler att bosätta sig eller starta verksamhet här. Liknande projekt har varit framgångsrika i andra kommuner, till exempel i Falkenberg, där ett 40-tal fastigheter fått ny ägare eller hyresgäst.

Bild på en grön äng och blå himmel

Det kan handla om hus som står helt tomma och öde, det kan också vara ställen där en släkt inte orkar ta tag i frågan. Kanske någon äldre som vill ha lite hjälp att komma igång med försäljning eller någon som har flera bostadshus på en gård. Det kan vara hus som bara används sparsamt för fritid som kan övergå till permanentbostad. Även fastigheter i mer tättbebyggda områden kan vara aktuella. Avesta kommun kommer under augusti och september genomföra en inventering av tomma hus i kommunen och behöver er hjälp.

Vi behöver tips och hjälp!

Hjälp Avesta kommun att få in tips om hus eller fastigheter som inte används, någon som vill komma igång med försäljning eller uthyrning?

Avesta kommuns roll kommer vara att inventera beståndet för att sedan kunna vara kontaktförmedlare och igångsättare. Själva affären får sedan ordnas mellan inblandade parter.

Hör av dig till: Cecilia Dresch, Utredare

Tele: 0226 64 53 45

E-post: cecilia.dresch@avesta.se eller lämna ditt tips i här: 

 

 

 •  

  Du kan även skanna QR koden för att komma till enkäten