• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kommundirektör Anders Friberg lämnar Avesta

Publicerad: 2020-07-07, kl 10.50

Efter 18 år som kommundirektör i Avesta lämnar Anders Friberg sitt uppdrag för att i stället bli regiondirektör vid Region Dalarna.

- Jag har haft förmånen att få jobba med fantastiska människor här i Avesta, både medarbetare och politiker. Det är dem jag kommer att sakna, säger Anders Friberg.

Portsätt på Anders Friberg
Efter 18 år som kommundirektör i Avesta går nu Anders Friberg vidare och blir regiondirektör

Anders Friberg kom till Avesta 2002 efter att tidigare ha jobbat som kommundirektör i Älvdalen. Han är utbildad jurist och har också jobbat inom Länsstyrelsen Dalarna. Beskedet att han nu lämnar Avesta, tycker kommunalrådet Lars Isacsson (S) är tråkigt.

-  Jag hade gärna sett att han varit kvar här i Avesta fram till pension. Men jag gratulerar Region Dalarna till en bra rekrytering och lyckönskar Anders till den nya tjänsten. Fram till dess att han tillträder tjänsten som regiondirektör, är det som det alltid varit sedan Anders tillträdde som kommundirektör; fullt fokus på Avestas utveckling.

Region Dalarna välkomnar å sin sida att chefsfrågan nu är löst. Både representanter för majoritet och opposition har deltagit i rekryteringsarbetet.

- Det har varit viktigt för oss att hitta en lösning som håller oavsett färg på den politiska majoriteten i Region Dalarna. Anders Friberg är en rutinerad chef och ledare med gedigen erfarenhet av att leda politiskt styrda och komplexa organisationer. Han kommer att skapa stabilitet i vår organisation, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) som själv jobbade med Anders Friberg under sin tid som kommunalråd i Avesta.

Själv säger Anders Friberg att han närmar sig det nya uppdraget som regiondirektör med ödmjukhet och stort intresse:

-  Region Dalarna har ett brett och komplicerat uppdrag. Min uppgift blir att tillsammans med chefer och medarbetare i organisationen genomföra de politiskt fattade besluten, säger Anders Friberg som tillträder den nya tjänsten i mitten av oktober.