• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Välkommen till Krylbo

Krylbo är en tätort i Avesta kommun, beläget cirka 3 kilometer från Avestas stadskärna. Avesta kommun har en befolkningsmängd på strax över 23 000 människor, varav cirka 4500 bor i Krylbo. 

I Krylbo samhälle finns den historiska järnvägsstationen Avesta-Krylbo från slutet av 1800-talet. Den öppnades i samband med att den norra stambanan mellan Stockholm och Gävle byggdes. Krylbo har sedan dess varit en viktig järnvägsknut, som idag möjliggör bra kommunikationer för t.ex. pendlingsarbete. 

I Krylbo finns barnomsorg, låg-, mellan- och högstadium. Fritidsgården håller öppet för våra unga på kvällarna. I Krylbo finns matvarubutik, restauranger, bilskola och ett litet utbud av butiker. Krylbo idrottsplats drar stor publik med alla sina fotbollsträningar och matcher via Krylbo IF.

Krylbo är den lilla orten som passar alla, med närhet till det mesta. Ett stenkast från Krylbo ligger Avesta lasarett med akutmottagning och vårdcentral. Dalarnas stolthet Dalälven rinner fridfullt förbi Krylbo och längs Älvpromenaden kan du njuta av en frisk promenad, fiska, spana efter bävrar eller plocka vitsippor på våren. På 7 minuters bilfärd är du inne i Avesta centrum där du kan ta del av det utbud en klassisk småstad har att erbjuda. 

Senast granskad 24 november 2021.